Με 10 υδροφόρα οχήματα τύπου 4 επί 4 ενισχύει η επιτροπή «Ελλάδα 2021» το Πυροσβεστικό Σώμα.
Η τελετή παράδοσης έλαβε χώρα σήμερα το απόγευμα στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας παρουσία μεταξύ άλλων του Υπουργού, Χρήστου Στυλανίδη, της επικεφαλής του Ελλάδα 2021, Γιάννας Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη και του αρχηγού της Πυροσβεστικής, Αλέξιου Ράπανου.

Για μία σημαντική δωρεά που δείχνει την ανάγκη συνέργειας με την κοινωνία των πολιτών για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής έκανε λόγο ο κ. Στυλιανίδης με την κ. Αγγελοπούλου να μιλά για έσοδα από το νομισματικό πρόγραμμα της επιτροπής που επιστρέφουν στην κοινωνία προαναγγέλλοντας νέες δράσεις στήριξης το επόμενο διάστημα.

Ο υπουργός Χρήστος Στυλιανίδης, ευχαρίστησε θερμά την Επιτροπή και προσωπικά την Πρόεδρό της, για την ιδιαίτερου συμβολισμού πρωτοβουλία, σημειώνοντας: «Είναι μεγάλη χαρά και τιμή να σας καλωσορίζουμε σήμερα εδώ, στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και σας ευχαριστούμε θερμά για την προσφορά σας, για την ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας και του Πυροσβεστικού Σώματος.

Μια προσφορά που αποδεικνύει τη σημασία των συνεργειών. Ιδιαίτερα όταν βρισκόμαστε αντιμέτωποι με πρωτόγνωρες προκλήσεις όπως η αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και των συνεπειών της. Γιατί η συνεργασία παίζει καθοριστικό ρόλο στην προσέγγισή μας. Βρίσκεται στο επίκεντρο του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Συνεργασία με την κοινωνία των πολιτών και φορείς που ξεχωρίζουν με τη δράση τους, όπως η Επιτροπή «Ελλάδα 2021». Συνεργασία με την επιστημονική κοινότητα. Συνεργασία με τις εθελοντικές οργανώσεις και τους πολίτες. Συνεργασία σε κάθε επίπεδο: στην πρόληψη, την προετοιμασία/ετοιμότητα, την ανθεκτικότητα.

Από την πλευρά της, η κα Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη αναφέρθηκε στις μεγάλες πυρκαγιές που έπληξαν τη χώρα πέρυσι το καλοκαίρι, σημειώνοντας: «τότε δεσμευτήκαμε πως όλα τα έσοδα που θα μαζέψει η Επιτροπή μέσω του νομισματικού της προγράμματος, από τις 23 Αυγούστου έως και τη λήξη του στις 20 Δεκεμβρίου 2021, θα διατεθούν για την θωράκιση της χώρας απέναντι σε παρόμοιες καταστροφές». «Συνεπείς με τη δέσμευσή μας, την υλοποιούμε σήμερα, παραδίδοντας στα χέρια σας τη σύμβαση για την προμήθεια 10 πυροσβεστικών οχημάτων τα οποία θα προστεθούν στο οπλοστάσιο της Πυροσβεστικής» τόνισε, ευχαριστώντας τα 603 φυσικά πρόσωπα και εταιρίες που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της Επιτροπής

Εκφράζοντας, τέλος, τις ευχαριστίες του Πυροσβεστικού Σώματος, ο Αρχηγός Αντιστράτηγος Αλέξιος Ράπανος, τόνισε ότι τα οχήματα θα ενταχθούν άμεσα στο στόλο και τον επιχειρησιακό σχεδιασμό του ΠΣ. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι: «Πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική χειρονομία κι ευχαριστούμε θερμά την Επιτροπή «Ελλάδα 2021» για την πρωτοβουλία αυτή. Τα οχήματα αυτά είναι δοκιμασμένα, με σημαντικές επιχειρησιακές δυνατότητες και θα αποτελέσουν πολύτιμη προσθήκη στον στόλο του Πυροσβεστικού Σώματος».