«Μπαράζ επιθέσεων», με στόχο τα χρήματα ανυποψίαστων πολιτών, έκανε τις τελευταίες μέρες ζευγάρι στην Καλαμάτα, όμως μια 47χρονη κατάφερε να τους ξεγελάσει και να οδηγήσει τουλάχιστον τη γυναίκα στα χέρια της Αστυνομίας.


Οι απατεώνες μέσα στο Σαββατοκύριακο προσπάθησαν να ξεγελάσουν τουλάχιστον έξι άτομα, ζητώντας μεγάλα ποσά, όμως τη Δευτέρα το πρωί κι όταν πίστεψαν ότι κατάφεραν να ξεγελάσουν το τελευταίο τους θύμα, με το γνωστό πλέον κόλπο του τροχαίου ατυχήματος και ότι θα πάρουν τουλάχιστον 27.000 ευρώ, η 53χρονη από τη Βουλγαρία βρήκε μπροστά της τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Καλαμάτας, με το συνεργό της ακόμα να μην έχει εντοπισθεί.

Έκανε ότι τους πίστεψε

Από τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η Αστυνομία αποδεικνύεται ότι όλο το Σαββατοκύριακο το ζευγάρι των απατεώνων, προσπαθούσε να ψαρέψει θύματα. Τη Δευτέρα το πρωί μια γυναίκα επικοινώνησε με μια 47χρονη Καλαματιανή και προσποιήθηκε την κόρη της, η οποία, φωνάζοντας και κλαίγοντας, της έλεγε ότι ενεπλάκη σε τροχαίο και έχει χτυπήσει πολύ σοβαρά. Ένας άντρας στο τηλέφωνο προσποιήθηκε το γιατρό και ενημέρωσε την 47χρονη ότι πρέπει να γίνει χειρουργείο στην κόρη της και για να το ξεκινήσει άμεσα πρέπει να του δώσει 27.000 ευρώ και ό,τι χρυσαφικά και τιμαλφή έχει…

Ευτυχώς, η 47χρονη προσποιήθηκε ότι τους πιστεύει και άμεσα επικοινώνησε με την Ασφάλεια Καλαμάτας, η οποία από εκείνη τη στιγμή και μετά άρχισε να της δίνει οδηγίες πώς να χειρισθεί την κατάσταση.

Σε αμέσως επόμενη επικοινωνία η 47χρονη τους είπε ότι έχει ό,τι ζήτησαν και άρχισαν να της δίνουν οδηγίες πώς θα τους παραδώσει τα χρήματα. Της είπαν να πάει σε πολυκατοικία στην αρχή της οδού Παν. Καίσαρη στο κέντρο της Καλαμάτας και να αφήσει τα χρήματα στην είσοδο. Η 47χρονη τους έπεισε ότι φοβάται να αφήσει το πακέτο έξω και της είπαν τελικά να τα αφήσει πίσω από μια γλάστρα στο διάδρομο της εισόδου της πολυκατοικίας.

Μαζί με την Αστυνομία ετοιμάσθηκε ένα πακέτο με τα υποτιθέμενα χρήματα και χρυσαφικά, ενώ η 47χρονη πήγε στο σημείο και το άφησε πίσω από τη γλάστρα, όπως της είχαν πει οι απατεώνες και έφυγε.

Χειροπέδες στη γυναίκα

Όλη αυτή την ώρα το σημείο βρισκόταν υπό τη διακριτική παρακολούθηση αστυνομικών της Ασφάλειας, οι οποίοι έδρασαν με απόλυτη μυστικότητα.

Δευτερόλεπτα αργότερα, στην είσοδο της πολυκατοικίας μπήκε η 53χρονη Βουλγάρα, που φαίνεται να κατοικεί στην Αθήνα, πήγε στην γλάστρα και πήρε το πακέτο που είχε αφήσει η 47χρονη. Μάλιστα, είχε καλυμμένα απόλυτα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με σκούφο και μάσκα.

Την ίδια στιγμή επενέβησαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας και τη συνέλαβαν. Μάλιστα, η 53χρονη αντιστάθηκε και προσπάθησε να διαφύγει. Όπως αποκαλύφθηκε στη συνέχεια, διέμενε σε ξενοδοχείο της Καλαμάτας, όμως δεν εντοπίσθηκε ο συνεργός της.

Στην 53χρονη βρέθηκαν 320 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ κατασχέθηκε και το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε. Επίσης, ένα σημειωματάριο, στο οποίο αναγράφονταν διευθύνσεις από την Καλαμάτα, ανάμεσα στις οποίες και εκείνη στην Παν. Καίσαρη που συνελήφθη.

Η Ασφάλεια Καλαμάτας διαπίστωσε ότι την Κυριακή είχαν αποπειραθεί να ξεγελάσουν με το ίδιο κόλπο άλλους 5 πολίτες, χωρίς όμως να τα καταφέρουν. Μάλιστα, μόνο σε δύο περιπτώσεις ζήτησαν από τα υποψήφια θύματά τους, για να γίνουν τα υποτιθέμενα χειρουργεία των συγγενικών τους προσώπων, συνολικά 52.000 ευρώ!

Η 53χρονη που συνελήφθη, αρνείται τις κατηγορίες και χθες οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Καλαμάτας και παραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο.

της Βίκυς Βετουλάκη


ΠΗΓΗ tharrosnews.gr