Βίντεο ντοκουμέντα από τη δράση μιας τετραμελής σπείρας διαρρηκτών, που εξαρθρώθηκε από τους άνδρες του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, φέρνει στο φως της δημοσιότητας το newsit.gr.


Οι αστυνομικοί της συγκεκριμένης υπηρεσίας μετά από έρευνες κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη των «ποντικών» οι οποίοι τρύπωναν σε σπίτια της Θεσσαλονίκης, της Αλεξανδρούπολης αλλά και της πόλης των Σερρών.

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ηλικίας 21, 27 , 34 και 38 ετών από τις αρχές Φεβρουαρίου έως και την περασμένη Παρασκευή ( 25/ 12/2022) είχαν πραγματοποιήσει 31 κλοπές, μεταξύ των οποίων 24 διαρρήξεις σε σπίτια.

Στο πλαίσιο της δράσης τους χρησιμοποιούσαν «επιχειρησιακό» όχημα, ως μέσο προσέγγισης των υποψήφιων στόχων και διαφυγής από αυτούς, στο οποίο τοποθετούσαν κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας, προκειμένου να παραπλανήσουν τις αστυνομικές Αρχές.

Οι αστυνομικοί όμως του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με συναδέλφους τους των Υποδιευθύνσεων Ασφάλειας Σερρών και Αλεξανδρούπολης κατάφεραν να βάλουν τέλος στη δράστη τους.

Σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε συνελήφθησαν και οι τέσσερις δράστες, ενώ σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους σε οικισμό των Διαβατών και στον Εύοσμο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρηματικό ποσό 9.285 ευρώ, πλήθος κοσμημάτων-χρυσαφικών, ενώ η λεία τους εκτιμάται στα 69.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές και οι τέσσερις δράστες είναι σεσημασμένοι για διαρρήξεις οικιών και ληστείες, ενώ τρεις εκ των τεσσάρων είχαν συλληφθεί και πάλι τον Νοέμβριο του 2021 από το τμήμα Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης.

Οι αστυνομικοί τους οδήγησαν ενώπιον της δικαιοσύνης με τους δύο εξ αυτών να προφυλακίζονται. Ωστόσο ένα μήνα αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς αποζημίωσαν τα θύματα.

Πως χτυπούσαν τα σπίτια

Στα βίντεο που εξασφάλισε αποκλειστικά το newsit.gr, αποτυπώνονται δύο χτυπήματα της εγκληματικής οργάνωσης. Στο ένα εκ των δύο βίντεο που έχει διάρκεια 18 δευτερόλεπτα, δύο μέλη της συμμορίας έχουν μπουκάρει σε σπίτι στις Σέρρες. Εκεί αφού θα ψάξουν σε όλους τους χώρους του διαμερίσματος τελικά θα φύγουν από εκεί αφού έχουν αρπάξει κοσμήματα αξίας 1000 ευρώ. Οι κινήσεις των δύο δραστών κατεγράφησαν από κάμερα που υπήρχε εντός του σπιτιού. Οι διαρρήκτες έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, ενώ οι δουν με γρήγορα καθώς δεν θέλουν να παραμείνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα εντός του σπιτιού.


Η δεύτερη εισβολή της συμμορίας είναι σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στις Σέρρες. Τρεις διαρρήκτες θα αναρριχηθούν στον πρώτο όροφο που βρίσκεται ο «στόχος» τους. Μέσα σε ένα λεπτό θα καταφέρουν να παραβιάσουν την μπαλκονόπορτα. Η τριάδα έχει καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, ενώ φοράνε και γάντια.

Το χτύπημα αυτό έγινε στις 24 Φεβρουαρίου του 2022, λίγα λεπτά πριν τα μεσάνυχτα. Οι δράστες θα παραμείνουν εντός του εσωτερικού του διαμερίσματος για περίπου πέντε λεπτά, ενώ όταν θα εξέλθουν από την μπαλκονόπορτα ο ένας εξ αυτών κρατάει στα χέρια του μια μαξιλαροθήκη, ενώ ο άλλος ένα μικρό σακίδιο μέσα στα οποία είχαν βάλει τα κοσμήματα που απέσπασαν. Λίγες ώρες αργότερα όμως οι άνδρες της ΕΛ. ΑΣ θα βάλουν τέλος στη δράση τους.

Μαρίνος Αλειφέρης


ΠΗΓΗ newsit.gr