Η έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς έπειτα από σχετικές καταγγελίες πολιτών για αδικήματα σε βάρος τους, οδήγησε στην ταυτοποίηση των δραστών δύο περιπτώσεων απατών και δύο περιπτώσεων υπεξαίρεσης.


Αναλυτικότερα, σχηματίσθηκαν δικογραφίες για:
  • απάτη σε βάρος 24χρονου, διότι όπως προέκυψε από την έρευνα, τον Σεπτέμβριο του 2021 προσποιούμενος υποψήφιο αγοραστή φορητού ηλεκτρονικού υπολογιστή από 41χρονο, έπειτα από αγγελία που δημοσίευσε ο τελευταίος σε σελίδα στο διαδίκτυο, κατάφερε να εκμαιεύσει τα στοιχεία του ηλεκτρονικού λογαριασμού του στην τράπεζα και απέσπασε το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ.
  • απάτη σε βάρος 44χρονου, ο οποίος με την πρόφαση πληρωμής μέσω κάρτας προγραμματισμένου ραντεβού με 48χρονο γιατρό, κατάφερε και του απέσπασε τους κωδικούς ασφαλείας και πραγματοποίησε μεταφορά χρημάτων αξίας 3.000 ευρώ.
  • υπεξαίρεση σε βάρος 36χρονου, ο οποίος αρχές Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους μετέβη σε καταστήματα ψιλικών στην περιοχή της Καλαμαριάς και
  • προφασιζόμενος την αγορά προπληρωμένων καρτών, φωτογράφισε τους κωδικούς 3 καρτών συνολικής αξίας 300 ευρώ, δίχως να πληρώσει το αντίτιμο, τις οποίες στη συνέχεια χρησιμοποίησε και εξαργύρωσε σε λογαριασμό του στο διαδίκτυο.
Οι σχετικές δικογραφίες θα υποβληθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.


ΠΗΓΗ lawandorder.gr