Οικογενειακή επιχείρηση είχαν στήσει μητέρα και γιός εξαπατώντας ηλικιωμένους στη Βόρεια Ελλάδα


Οικογενειακή επιχείρηση είχαν στήσει μητέρα και γιός εξαπατώντας ηλικιωμένους στη Βόρεια Ελλάδα και με το πρόσχημα ότι κάποιο συγγενικό τους πρόσωπο έχει εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα τους αποσπούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά. Το κύκλωμα από την Βουλγαρία έπεσε στα χέρια της Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Μουδανιών. Εκτός από την μητέρα και τον γιό της, συνελήφθη στα πράσα και μια συνεργός τους, καθώς νωρίτερα είχε παραλάβει 23.680 ευρώ από δύο θύματα στη Χαλκιδική.

Μέλη της συμμορίας τηλεφωνούσαν σε ηλικιωμένους προσποιούμενοι συγγενικό τους πρόσωπο που δήθεν τραυματίσθηκε σε τροχαίο ατύχημα, αλλά και τον γιατρό νοσοκομείου και ζητούσαν χρήματα με το πρόσχημα της άμεσης ανάγκης ιατρικής επέμβασης.

Όπως διαπιστώθηκε, με την παραπάνω μεθοδολογία εξαπάτησαν την 26η Φεβρουαρίου 2022, δύο ηλικιωμένες σε περιοχές της Χαλκιδικής, από τις οποίες απέσπασαν το χρηματικό ποσό των 23.680 ευρώ.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι τα χρήματα παρέλαβε 54χρονη Βουλγάρα, η οποία εντοπίσθηκε αργότερα την ίδια ημέρα και συνελήφθη. Στην κατοχή της βρέθηκε και κατασχέθηκε το σύνολο του χρηματικού ποσού, το οποίο αποδόθηκε στις παθούσες.

Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών, την 27η Φεβρουαρίου 2022, συνελήφθησαν σε περιοχή της Θεσσαλονίκης η 64χρονη αρχηγός της σπείρας και ο 43χρονος γιός της, οι οποίοι θα παραλάμβαναν τα χρήματα από τη συνεργό τους.

Επίσης διαπιστώθηκε ότι η 64χρονη Βουλγάρα, σε δύο περιπτώσεις τηλεφωνικής απάτης και μετά από καθοδήγηση συνεργού της, παρέλαβε την 24η Φεβρουαρίου 2022 από περιοχή του Έβρου, χρηματικό ποσό 43.000 ευρώ, καθώς και άγνωστο χρηματικό ποσό το Νοέμβριο του 2021 σε περιοχή της Αττικής.

Κατασχέθηκε το όχημα που χρησιμοποιούσαν για την παράνομη δραστηριότητά τους και 3 κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή τους.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πολυγύρου.


ΠΗΓΗ lawandorder.gr