Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022

Κ. Σακελλαροπούλου: Ευχαρίστησε την Μολδαβή ομόλογό της για την φιλοξενία Ελλήνων κατά την έξοδό τους από την Ουκρανία

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στην ανθρωπιστική κρίση και μετέφερε την πλήρη στήριξη και αλληλεγγύη της χώρας μας στις προσπάθειες της Μολδαβίας να στηρίξει τους πρόσφυγες από την Ουκρανία.

Οι επιπτώσεις του πολέμου στην Ευρώπη και ειδικότερα στη συνορεύουσα με την Ουκρανία, Μολδαβία, καθώς και η κατάσταση ασφαλείας στην περιοχή μετά τη ρωσική εισβολή, βρέθηκαν στο επίκεντρο της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας με την Πρόεδρο της Μολδαβίας, Μάια Σάντου.

Η κ. Σακελλαροπούλου αναφέρθηκε στην ανθρωπιστική κρίση και μετέφερε την πλήρη στήριξη και αλληλεγγύη της χώρας μας στις προσπάθειες της Μολδαβίας να στηρίξει τους πρόσφυγες από την Ουκρανία. Στο πλαίσιο αυτό, εξέφρασε την εκτίμησή της για την ιδιαίτερα σημαντική συνδρομή των μολδαβικών αρχών στην επιτυχή έκβαση των ελληνικών επιχειρήσεων εκκένωσης αμάχων από την Ουκρανία και ευχαρίστησε για τη φιλοξενία που παρέσχε στους Έλληνες πολίτες και ομογενείς, που βρήκαν ασφαλές καταφύγιο σε Μολδαβικό έδαφος, κατά την έξοδό τους από την Ουκρανία και καθ' οδόν προς την Ελλάδα.

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της Μολδαβίας εξέφρασε την βαθιά ανησυχία της για τις εξελίξεις και τόνισε την ανάγκη έμπρακτης στήριξης της Ευρώπης προς τη χώρα της, προκειμένου αυτή να μπορέσει να αντιμετωπίσει την τεράστια ανθρωπιστική κρίση.

Πηγή real.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου