Τρίτη 8 Μαρτίου 2022

Καταδίωξη συμμορίας στον Ασπρόπυργο: Έσπαγαν τις μπάρες των διοδίων

ΙΝΤΙΜΕ

Μεγάλη κινητοποίηση της Αστυνομίας και καταδίωξη


Επεισοδιακή καταδίωξη συμμορίας που εξαπέλυε επιθέσεις σε υποσταθμούς της ΔΕΗ για να κλέψει χαλκό σημειώθηκε σε Κρανίδι, Ελευσίνα και Ασπρόπυργο.

Η καταδίωξη ξεκίνησε προχθές Κυριακή, ύστερα από κλοπή μετασχηματιστών μεγάλης αξίας στο Κρανίδι.

Ισχυρές δυνάμεις αστυνομικών της ΟΠΚΕ Αργολίδας και της Τροχαίας καταδίωξαν το όχημα των δραστών που ανέπτυξε ιλιγγιώδη ταχύτητα και άρχισε να σπάει ακόμα και τις μπάρες διοδίων στους σταθμούς της Ελευσίνας και του Ασπροπύργου.

Το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε τελικά από έμπειρους αστυνομικούς της ΟΠΚΕ δυτικής Αττικής αφού εξετράπη της πορείας του επί της λεωφόρου Νάτο. Σε αυτό επέβαιναν πέντε Πακιστανοί, οι οποίοι έχουν διαπράξει πολλές κλοπές και έχουν ξεφύγει στο παρελθόν από αστυνομικές καταδιώξεις.

Αναλυτικότερα, οι συλληφθέντες είχαν αφαιρέσει στο παρελθόν μετασχηματιστή στον υποσταθμό της Νέας Τίρυνθας Αργολίδος. Ξεβίδωσαν από δίστηλη κολώνα της ΔΕΗ τον μετασχηματιστή υψηλής ισχύος, τον έριξαν στο έδαφος, έλυσαν τις βίδες από το καπάκι και αφαίρεσαν από το εσωτερικό του χαλκό βάρους 300 κιλών, αξίας 1.500 ευρώ περίπου. Επίσης προκάλεσαν φθορές στον υποσταθμό που ανέρχεται στις 5.000 ευρώ.


Σε άλλη περίπτωση αφαίρεσαν 480 κιλά χαλκού αξίας 2.400 ευρώ στον υποσταθμό Διδύμων, ενώ προκάλεσαν ζημιά αξίας 6.500 ευρώ.


ΠΗΓΗ newsbomb.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου