Τρίτη 15 Μαρτίου 2022

Φιλοξενία σε δημοτική δομή των Χανίων για γυναίκες και παιδιά από την Ουκρανία

Καταφύγιο στον ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Χανίων προσφέρει η δημοτική αρχή για γυναίκες και παιδιά πρόσφυγες από την Ουκρανία.

Όπως γνωστοποίησε ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, γυναίκες και παιδιά από την Ουκρανία που ξέφυγαν από το μέτωπο του πολέμου και ζητούν καταφύγιο στην πόλη, θα μπορούν να φιλοξενηθούν στον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών του Δήμου.

Όπως υπογράμμισε ο Δήμαρχος Χανίων, «Ο Δήμος Χανίων δείχνει εμπράκτως την αλληλεγγύη του, ήδη με την πρώτη αποστολή ειδών ανάγκης σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό. Πλέον, είμαστε σε θέση να μπορούμε να φιλοξενήσουμε πρόσφυγες από την Ουκρανία. Ήδη, ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών είναι έτοιμος να υποδεχτεί τις δύο πρώτες γυναίκες με τα παιδιά τους, ενώ υπάρχει δυνατότητα να φιλοξενηθούν συνολικά περίπου 15 άτομα».

Ο κ. Σημανδηράκης, ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του με την ευχή: «άμεσα να τελειώσει η πολεμική σύρραξη και να οδηγηθούν προς λήξη οι διαφωνίες μέσα από τη διπλωματική οδό».

Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου δίνει τη δυνατότητα σε όσους πολίτες επιθυμούν να ενισχύσουν οικονομικά, ή ακόμα και με δυνατότητα φιλοξενίας τους εκτοπισμένους πολίτες από την Ουκρανία, ως ανθρωπιστική βοήθεια.

Πηγή efsyn.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου