INTIME / ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ


Αλληλοσπαράσσονταν και έφταναν μέχρι το σημείο το να αλληλοσκοτώνονται, με βασικό σκοπό ποια απ’ τις δύο ομάδες θα κυριαρχήσει και θα αναλάβει τα ηνία στο κέντρο της Αθήνας. Οι πληροφορίες που είχαν φτάσει στις αρχές μιλούσαν για δύο συμμορίες Αφγανών, που σκοπό είχαν να κυριαρχήσουν στις εκβιάσεις καταστημάτων στο κέντρο της πρωτεύουσας, αλλά και στην παράνομη διακίνηση παράτυπων μεταναστών.

Στις 26 Φεβρουαρίου, τρία μέλη μιας από τις ομάδες που επέβαιναν σε ένα όχημα, δεν δίστασαν να πυροβολήσουν και να τραυματίζουν θανάσιμα ένα μέλος της άλλης συμμορίας.

Όπως έχει αποκαλυφθεί τότε, οι δράστες δεν δίστασαν 2 η ώρα το μεσημέρι να βγάλουν τα όπλα στο κέντρο της Αθήνας και να πυροβολήσουν στον μηρό τον αντίπαλο τους, ο οποίος αρχικά διεκομίσθη στο λαϊκό νοσοκομείο, όπου και κατέληξε.

Οι αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών που είχαν πάει στο σημείο, στην οδό Κεφαλληνίας, βρήκαν και κατέσχεσαν εκτός από τους δύο κάλυκες και έναν πτυσσόμενο σουγιά.

Και οι επιθέσεις για την αλληλοεξόντωση των ομάδων δεν σταματούν εκεί, καθώς στις 19 Μαρτίου μέσα σε κατάστημα στην πλατεία του Αγίου Νικολάου, πυροβόλησαν ένα άτομο από την άλλη συμμορία.

Οι εκβιασμοί ήταν σχεδόν στην ημερήσια διάταξη και από την έρευνα των αρχών έχουν προκύψει και περιστατικά, όπου μέλη των συμμοριών, απειλώντας είτε με μηνύματα είτε ακινητοποιώντας με όπλα, είχαν καταφέρει να αρπάξουν σε κάποιες περιπτώσεις από 500 έως και 3.000 ευρώ.

Μετά από συντονισμένη επιχείρηση μπήκε τέλος στην δράση των δύο Εγκληματικών οργανώσεων, ενώ στην δικογραφία περιλαμβάνονται δύο ανθρωποκτονίες, πέντε απόπειρες ανθρωποκτονίας καθώς επίσης και τρεις περιπτώσεις εκβιάσεων.

Απειλούσαν και εκβίαζαν τους αντιπάλους τους, αλλά και τις οικογένειες της αντίπαλης ομάδας, με σκοπό να πάρουν το μεγαλύτερο μερίδιο από παράνομες πράξεις.

Σκληροί και αδίστακτοι, οι συλληφθέντες είχαν απασχολήσει πολλές φορές τις αρχές και ήταν σεσημασμένοι για παρόμοια αδικήματα.

Στον πόλεμο για το ποιος θα κυριαρχήσει και θα έχει το λεγόμενο «ταμείο εγκληματικών ενεργειών» στο κέντρο της Αθήνας, δεν είχαν διστάσει να μαχαιρώσουν στο λαιμό και στην θωρακική χώρα ένα μέλος της αντίπαλης ομάδας, το οποίο νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο και η ζωή του σώθηκε από θαύμα.

Όταν μάλιστα το θύμα βγήκε απ’ το νοσοκομείο, ο δράστης τον εντόπισε και πάλι σε ένα από τα καταστήματα που σύχναζε, τον πλησίασε και του είπε «αυτή τη φορά την γλύτωσες την επόμενη φορά όμως θα σε σκοτώσω», δηλώνοντας ξεκάθαρα ότι η αλληλοεξόντωση θα συνεχιστεί.

Ήταν μάλιστα τόσο σίγουροι, ότι δεν θα δοθεί ποτέ τέλος στην δράση τους, που προχθές δεν δίστασαν οι δύο ομάδες που βρέθηκαν στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, να διαπληκτιστούν και σχεδόν να έρθουν στα χέρια και να μετατρέψουν σε πεδίο μάχης την περιοχή της Κυψέλης, με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές και σε ένα περιπολικό, το οποίο ήταν σταθμευμένο έξω από τα δικαστήρια. Όλοι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και την Τρίτη θα απολογηθούν.

Μίνα Καραμήτρου


ΠΗΓΗ cnn.gr