Σαράντα τρεις Ουκρανοί στην πλειοψηφία τους μονογονεϊκές οικογένειες φιλοξενούνται αυτή τη στιγμή στη δομή προσφύγων στις Σέρρες. Σύμφωνα με την διοικήτρια της δομής κ. Δήμητρα Παναγιωτάκη πολυπολιτισμικότητα των φιλοξενουμένων δεν υπήρξε για αυτούς ιδιαίτερο πρόβλημα με τις ροές αποχωρήσεων των αναγνωρισμένων προσφύγων να κυλούν ομαλά και με ταχείς ρυθμούς. 

Με πλήρη οργάνωση υποδέχονται τους Ουκρανούς πρόσφυγες στη δομή φιλοξενίας προσφύγων στις Σέρρες προσφέροντας τους στέγαση, σίτιση ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, εκπαίδευση και κυρίως τη ζεστασιά που απαιτείται για να νιώθουν πως βρίσκονται σε ένα φιλικό περιβάλλον. Με τους μικρούς μαθητές να έχουν ξεκινήσει ήδη να φοιτούν στα σχολεία του Δήμου Σερρών. Σύμφωνα με την Διοικήτρια της Δομής κ. Δήμητρα Παναγιωτάκη, η πολυπολιτισμικότητα των φιλοξενουμένων δεν υπήρξε για αυτούς ιδιαίτερο πρόβλημα με τις ροές αποχωρήσεων των αναγνωρισμένων προσφύγων να κυλούν ομαλά και με ταχείς ρυθμούς. 

Οι πολίτες στηρίζουν τη δομή φιλοξενίας των Σερρών με το τελευταίο διάστημα να παρατηρείται μάλιστα μια αύξηση προσφοράς σε διάφορα είδη ρουχισμού και παιχνιδιών και με τον αριθμό των φιλοξενούμενων Ουκρανών αυτή τη στιγμή να ανέρχονται στους 43 και στην πλειοψηφία τους είναι μονογονεϊκές οικογένειες. Σύμφωνα με την κ. Παναγιωτάκη στα δυο έτη που διοικεί τη δομή έχουν περάσει και έχουν φύγει από τις δομές πάνω από 1600 άτομα.

Πηγή empisteutiko.gr