Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας εντοπίστηκε κατάστημα με παράνομα διαδικτυακά τυχερά παίγνια


Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας εντοπίστηκε, απογευματινές ώρες χθες, 9 Μαρτίου 2022, σε περιοχή της Αθήνας, κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπου διεξάγονταν παράνομα διαδικτυακά τυχερά παίγνια.

Συνελήφθησαν δύο προσωρινά υπεύθυνες και ένας πελάτης - παίκτης για, κατά περίπτωση, παραβάσεις των νομοθεσιών για τα παίγνια και τα προσωπικά δεδομένα, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνεται και η ιδιοκτήτρια του καταστήματος.

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι, στο κατάστημα είχαν εγκατασταθεί ηλεκτρονικοί υπολογιστές για τη διενέργεια παράνομων διαδικτυακών τυχερών παιγνίων, η διαχείριση των οποίων γινόταν μέσω δύο υπολογιστών – server, καθώς και παιγνιομηχανήματα μεγάλου μεγέθους, τύπου «φρουτάκια».

Κατά την έρευνα στους χώρους του καταστήματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • 24 πλήρεις ηλεκτρονικοί υπολογιστές και 2 κεντρικές μονάδες ηλεκτρονικού υπολογιστή (server),
  • 3 παιγνιομηχανήματα μεγάλου μεγέθους, τύπου «Φρουτάκια»,
  • 2 οθόνες, 6 κάμερες καταστήματος και ψηφιακό καταγραφικό,
  • 745 ευρώ και 19 φύλλα με χειρόγραφες σημειώσεις.

Επίσης, κατά τον έλεγχο, βεβαιώθηκαν πρόστιμα για παραβίαση των μέτρων αποτροπής και διάδοσης του κορωνοϊού, συνολικού ποσού 5.900 ευρώ και συγκεκριμένα για μη επίδειξη των απαραίτητων πιστοποιητικών ενώ επιβλήθηκε και 15ήμερη αναστολή λειτουργίας στο κατάστημα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.


ΠΗΓΗ astynomia.gr