Η 58χρονη Βουλγάρα δράστιδα εμφανίστηκε μεταμφιεσμένη για να παραλάβει χρήματα για δήθεν τροχαίο - Η σπείρα είχε προσπαθήσει να εξαπατήσει άλλους έξι πολίτες στην Ημαθία, ζητούσαν έως και 95.000 ευρώ

Ανυποψίαστους ηλικιωμένους σε διάφορες περιοχές της χώρας εξαπατούσε μια ακόμη σπείρα με το πρόσχημα του τραυματισμού συγγενών τους σε τροχαίο, αλλά στην Ημαθία ήταν το... "Βατερλώ" της! Το τελευταίο θύμα κατάλαβε ότι είχε να κάνει με απατεώνες και παγίδευσε τη Βουλγάρα "εισπράκτορα" που εμφανίστηκε μεταμφιεσμένη.

Η 58χρονη αλλοδαπή πήγε φορώντας περούκα στο σπίτι της γυναίκας που προσποιήθηκε ότι συμφώνησε να πληρώσει για τη δήθεν αποφυγή ποινικών συνεπειών για το συγγενικό της πρόσωπο που τάχα είχε προκαλέσει τροχαίο ατύχημα. Μάλιστα, είχε μαζί της ένα σημείωμα με τη διεύθυνση του σπιτιού σε περιοχή της Ημαθίας. Όμως, η ηλικιωμένη είχε ειδοποιήσει αστυνομικούς της Ασφάλειας Βέροιας, που πέρασαν χειροπέδες στην "εισπράκτορα" και κατέσχεσαν την περούκα, το σημείωμα και τρία κινητά τηλέφωνα για τα οποία ζήτησαν άρση απορρήτου επικοινωνιών, ώστε να φτάσουν στην ταυτοποίηση των υπόλοιπων συνεργών της.

Στην προανάκριση αποκαλύφθηκε ότι η σπείρα είχε προσπαθήσει την περασμένη Πέμπτη να εξαπατήσει άλλους έξι πολίτες στην Ημαθία, στους οποίους τηλεφωνούσαν παριστάνοντας τον γιατρό ή τον αστυνομικό και ζητούσαν συνολικά 95.000 ευρώ με το πρόσχημα της άμεσης ανάγκης να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση οι συγγενείς τους ή για να μην παραπεμφθούν στην δικαιοσύνη. Ωστόσο, κανένα από τα υποψήφια θύματα δεν πλήρωσε, καθώς όλοι αντιλήφθηκαν την απάτη.

Παρ' όλα αυτά, από τις 30 Ιανουαρίου ως τις 2 Μαρτίου, η σπείρα εξαπάτησε με την ίδια μέθοδο τρεις ηλικιωμένους σε περιοχές της Ροδόπης, της Θεσσαλίας και της Ηπείρου, από τους οποίους είχε αποσπάσει συνολικά 10.090 ευρώ

Οι έρευνες συνεχίζονται για την εξιχνίαση και άλλων υποθέσεων, ενώ η 58χρονη Βουλγάρα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των αγνώστων συνεργών της για εγκληματική οργάνωση και απάτες.

Μάνος Τσαγκαράκης

ΠΗΓΗ protothema.gr