Τρίτη 8 Μαρτίου 2022

Νέες προκλητικές δηλώσεις Τσελίκ για «Γαλάζια Πατρίδα» – Επιβεβαίωσε συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν

Προκλητικός με δηλώσεις περί Γαλάζιας Πατρίδας αλλά και επαναλαμβάνοντας τους ισχυρισμούς της Άγκυρας για αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών και για βάρκες με μετανάστες τις οποίες τρυπάει η Ελλάδα, εμφανίστηκε ο εκπρόσωπος του ΑΚP Ομέρ Τσελίκ. Ταυτόχρονα επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στις 13 Μαρτίου στην Κωσταντινούπολη, προσθέτοντας ότι ο Τούρκος πρόεδρος θα θέσει όλα τα ζητήματα που θεωρεί σημαντικά η τουρκική πλευρά λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ο φάκελος που αφορά την Ελλάδα είναι μεγάλος».

Όπως μετέδωσε το OPEN, ο Τσελίκ τόνισε πως ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν θα θέσει «όλα τα ζητήματα στον Μητσοτάκη» και ότι «ο φάκελος της Ελλάδας είναι περιεκτικός, είναι μεγάλος φάκελος. Υπάρχουν πολλά ζητήματα, από τις έρευνες φυσικού αερίου μέχρι το θέμα του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου».

Η Αθήνα δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμη τη συνάντηση. Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι θα γίνει στο προεδρικό μέγαρο της Πόλης, όπου ο Τούρκος πρόεδρος στον κ. Μητσοτάκη. Σημειώνεται ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει ήδη προγραμματισμένο ταξίδι, προκειμένου να παρακολουθήσει τη θεία λειτουργία για την Κυριακή της Ορθοδοξίας στον πατριαρχικό ναό στο Φανάρι.

O Έλληνας πρωθυπουργός έχει επανειλημμένα υποστηρίξει τη θέση ότι οι συναντήσεις κορυφής με την ηγεσία της γειτονικής χώρας δεν πρέπει να αποτελούν είδηση καθώς και ότι ακόμη και σε περιόδους έξαρσης της τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, πρέπει να μείνει ανοικτή η πόρτα του διαλόγου των δυο πλευρών.

Πηγή indicator.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου