Σε κτίριο χτισμένο το 1920 φιλοξενούνται οι υπηρεσίες της αστυνομίας και της Συνοριοφυλακής στις Σάπες αυτό υποστήριξε ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Μαρωνείας Σαπών, Δάνος Εμμανουηλίδης.


«Είναι ένα κτίριο παμπάλαιο» είπε χαρακτηριστικά και έκανε λόγο για μια “άθλια” κατάσταση η οποία διαιωνίζεται. «Είναι ντροπή για το Δήμο, αλλά και για το σύνολο της Ροδόπης να στεγάζονται υπηρεσίες σε ένα τέτοιο κτίριο, είναι ντροπή και κρίμα» είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα ο κος Εμμανουηλίδης αποκάλυψε ότι από την πλευρά τους έχουν προτείνει την ανέγερση ενός νέου κτιρίου για τη φιλοξενία – λειτουργία αυτών των δύο υπηρεσιών. «Η φιλοξενία του ΑΤ Σαπών και της Συνοριακής Φύλαξης θα πρέπει να γίνεται μόνο σε ένα ωραίο καινούργιο κτίριο» ανέφερε.

Μάλιστα στο σημείο αυτό απέκλεισε το ενδεχόμενο αξιοποίησης ενός από τα υπάρχοντα κενά κτίρια λόγω της ιδιαιτερότητας αυτών των υπηρεσιών. «Υπάρχουν κτίρια, αλλά δεν μπορούν να συστεγάσουν τις δύο αυτές υπηρεσίες ακόμη και μετά από σχετική ανακαίνιση» είπε. Προέτρεψε δε την αξιοποίηση για την ανέγερση του ίδιου χώρου, αφού πρώτα γκρεμιστούν τα παμπάλαια κτίσματα, που βρίσκονται προσπαθώντας να καλύψουν τις ανάγκες στέγασης.

 Η άλλη λύση, όπως είπε ο κος Εμμανουηλίδης είναι η παραχώρηση από τη δημοτική αρχή κάποιας άλλης έκτασης. Απέκλεισε δε τη λύση της ανακατασκευής σημειώνοντας πως δεν θα έδινε ουσιαστική λύση ένα τέτοιο λίφτινγκ.

«Είναι πολλοί οι οικισμοί, μεγάλη γεωγραφικά η περιοχή του δήμου,μεγάλες και οι ανάγκες που προκύπτουν» κατέληξε ζητώντας από την πολιτεία να δοθεί μια ουσιαστική λύση.


ΠΗΓΗ ertnews.gr