Η υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις χώρες που διαχειρίζονται την προσφυγική κρίση στην Ουκρανία είναι κάτι το "φυσικό", δήλωσε την Τρίτη ο Πολωνός πρόεδρος Αντρέι Ντούντα, συγκρίνοντας την προϊστορία που δημιούργησε η Τουρκίας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πριν από έξι χρόνια.

Ο Ντούντα πραγματοποίησε κοινή συνέντευξη Τύπου στο Βουκουρέστι με τον Ρουμάνο ομόλογό του Κλάους Ιοάνις, στο Προεδρικό Μέγαρο Κοτροτσένι.

"Όταν η Τουρκία επλήγη από την προσφυγική κρίση της Συρίας, όταν εκατομμύρια Σύριοι, Ιρακινοί και Τούρκοι πολίτες ήρθαν να αναζητήσουν καταφύγιο εκεί, η Ευρωπαϊκή Ένωση διέθεσε δισεκατομμύρια ευρώ για την υποστήριξη της Τουρκίας. Θεωρώ φυσικό ότι η ίδια υποστήριξη πρέπει να δοθεί και σε χώρες που αντιμετωπίζουν στις μέρες μας προσφυγική κρίση λόγω του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία. Πιστεύω ότι τόσο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσο και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα λάβουν τις απαραίτητες αποφάσεις στο εγγύς μέλλον και ότι αυτή η βοήθεια θα μπορέσει να φτάσει σε εμάς το συντομότερο δυνατό", είπε ο Πολωνός πρόεδρος, σύμφωνα με την επίσημη μετάφραση στα Ρουμανικά.

Ανέφερε ότι η Ρουμανία και η Πολωνία δέχονται ανθρώπους που αναζητούν καταφύγιο από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

"Δεν είναι πρόσφυγες, είναι καλεσμένοι μας. Τους καλωσορίζουμε στα σπίτια μας, στις πόλεις μας, στα χωριά μας. Όπου κι αν πάνε, μπορούν να βρουν ένα ήσυχο μέρος. Οι άνθρωποι έρχονται ολόψυχα και τους δίνουν δώρα και χρήματα. Αλλά εμείς Πιστεύουμε βαθιά ότι η βοήθεια θα έρθει στις χώρες μας, βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση καταρχήν, κάτι που είναι φυσικό", πρόσθεσε ο Πολωνός αρχηγός του κράτους.

Πηγή capital.gr