Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022

Κλοπές Smart: Δείτε πώς δρα η σπείρα – Βίντεο ντοκουμέντο


Ο φόβος και ο τρόμος των οδηγών έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες οι σπείρες διαρρηκτών που έχουν ανοίξει περισσότερα από 30 αυτοκίνητα σε Παγκράτι, Βύρωνα και Άγιο Δημήτριο.


Οι σπείρες έχουν βάλει στο «μάτι» κυρίως τα αυτοκίνητα Smart αφαιρώντας από αυτά τα τιμόνια και τους λεβιέδες των ταχυτήτων ενώ σε κάποιες περιπτώσεις οι διαρρήκτες έχουν κλέψει ολόκληρο το αυτοκίνητο.

Μαρτυρίες οδηγών που έχουν πέσει θύματα των «ποντικών» των smart κάνουν λόγο για 3 άτομα που κινούνται με ένα κόκκινο ΙΧ αυτοκίνητο ή ένα μαύρο μηχανάκι και δρουν κυρίως βραδινές ώρες.

Στο βίντεο-ντοκουμέντο που εξασφάλισε το protothema.gr, φαίνονται δύο δράστες που φοράνε κουκούλα να πηδούν στην πυλωτή μιας πολυκατοικίας στο Παγκράτι και με λοστό να ανοίγουν την πόρτα του οδηγού.


Ο ένας νεαρός πιέζει την πόρτα με το λοστό και ο άλλος την ανοίγει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια, το ένα μέλος της σπείρας μπαίνει στο αμάξι και προσπαθεί να ξεβιδώσει το τιμόνι την ώρα που ο συνεργός του φυλάει τσίλιες.

Μάλιστα, κάποια στιγμή ένα αυτοκίνητο περνάει έξω από το γκαράζ και ο τσιλιαδόρος κρύβεται πίσω από ένα όχημα που είναι σταθμευμένο δίπλα από το Smart.

Στη συνέχεια, ο νεαρός που βρίσκεται στη θέση του οδηγού δίνει το τιμόνι που μόλις έχει αφαιρέσει στον συνεργό του και αυτός το βγάζει έξω από το γκαράζ.

Η διάρρηξη έγινε στις 2 Μαρτίου, ωστόσο, μια εβδομάδα μετά ο ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου αυτοκινήτου είδε από την κάμερα ασφαλείας του γκαράζ τους «ποντικούς» των Smart να επιστρέφουν.


Ένας νεαρός με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του μπήκε τρέχοντας στην πυλωτή, άνοιξε με λοστό την πόρτα του συνοδηγού του αυτοκινήτου αλλά για κακή του τύχη χτύπησε ο συναγερμός αναγκάζοντάς τον να τραπεί σε φυγή.

Ο ιδιοκτήτης, ο οποίος είδε τις κινήσεις των διαρρηκτών από το κλειστό κύκλωμα, διέκρινε ένα αυτοκίνητο που κινούταν ύποπτα στην περιοχή από την προηγούμενη ημέρα.

Σύμφωνα με τις περιγραφές οδηγών που έπεσαν θύματα κλοπής, πριν από τις διαρρήξεις συνήθως εντοπίζουν ένα κόκκινο αυτοκίνητο το οποίο διακρίνεται στο βίντεο που εξασφάλισε το protothema.gr.

Το ίδιο αμάξι εθεάθη να κινείται ύποπτα και πριν από τη διάρρηξη ενός αυτοκινήτου το περασμένο Σάββατο. Στο βίντεο που παρουσιάζει το protothema.gr, οι δύο νεαροί διαρρήκτες «σκανάρουν» την πυλωτή της πολυκατοικίας όπου βρίσκεται σταθμευμένο το smart και στη συνέχεια ο ένας από τους δύο ανεβαίνει στους ώμους του συνεργού του και βγάζει τη λάμπα για να μην τους καταγράψει η κάμερα ασφαλείας.

Αν και η δράση των κακοποιών είναι γνωστή στο Παγκράτι, τον Βύρωνα, τον Άγιο Δημήτριο, το Χαλάνδρι και τον Ταύρο μέχρι στιγμής κανένα από τα μέλη τους δεν έχει συλληφθεί.


ΠΗΓΗ thestival.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου