Στο 32ο Πανελλαδικό Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Π.Ο.ΑΣ.Υ., το οποίο πραγματοποιήθηκε σήμερα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας με θέμα «ζούμε με τον κίνδυνο», παρέστη ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτης Θεοδωρικάκος.


Στην ομιλία του ο Υπουργός, μεταξύ άλλων τόνισε:

«Η πόρτα μου είναι ανοιχτή για όλους τους αστυνομικούς. Είμαι δίπλα σας και στις καλές και στις δύσκολες στιγμές. Στήριζα και στηρίζω την Ελληνίδα και τον Έλληνα αστυνομικό γιατί πιστεύω ότι η αποστολή τους είναι κρίσιμη, είναι καθοριστικής σημασίας, τεράστιας προσφοράς στην κοινωνία και οφείλει κανείς να αποδίδει φόρο τιμής εμπράκτως στον Έλληνα αστυνομικό. Οικοδομούμε σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ μας και με την κοινωνία» τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Χρησιμοποιώντας την έκφραση «μαζί κάνουμε πράξη» αναφέρθηκε σε κρίσιμα ζητήματα για τα οποία βρέθηκε λύση όπως το βαθμολόγιο, την εκπαίδευση των ανδρών και γυναικών που υπηρετούν στην Ελληνική Αστυνομία, τον εκσυγχρονισμού του στόλου των οχημάτων και του εξοπλισμού, την ενίσχυση των αστυνομικών τμημάτων, την υπογραφή του μνημονίου για τη μελέτη επικινδυνότητας του επαγγέλματος και την απαλλαγή των αστυνομικών από γραφειοκρατικά πάρεργα με ψηφιοποίηση πολλών διαδικασιών, με πρόσφατο παράδειγμα την απαλλαγή των αστυνομικών από την επίδοση των δικογράφων.

«Μαζί, κάνουμε πράξη την ενίσχυση της Ελληνικής Αστυνομίας και στα σύνορά μας γιατί η ΕΛ.ΑΣ. απέδειξε ότι έχει ένα σπουδαίο εθνικό ρόλο. Μαζί, δίνουμε τη μάχη στις γειτονιές, αυξάνουμε τις νυχτερινές περιπολίες, δώσαμε και δίνουμε μια μεγάλη μάχη ενάντια στον χουλιγκανισμό και στην οπαδική βία», τόνισε χαρακτηριστικά.


ΠΗΓΗ policenet.gr