Εκμεταλλεύτηκαν την ευάλωτη θέση του θύματος τάζοντάς της μεγάλες χρηματικές αποδοχές για εργασία στη χώρα -Συνελήφθησαν τρεις νεαροί, δύο άνδρες και μία γυναίκα


Εξαρθρώθηκε τριμελής εγκληματική οργάνωση στο κέντρο της Αθήνας για τη γενετήσια εκμετάλλευση αλλοδαπής γυναίκας από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Ειδικότερα συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί ως μέλη της οργάνωσης - δύο άνδρες 22 και 23 ετών και μία γυναίκα 22 ετών. Συνελήφθησαν από αστυνομικούς στο κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα, της εγκληματικής οργάνωσης, εμπορίας ανθρώπων, παραβίασης σφραγίδων που έθεσε η αρχή και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων και του Κώδικα Μετανάστευσης.

Ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, έγινε έρευνα και προέκυψε ότι η 22χρονη συλληφθείσα εκμεταλλευόμενη την ευάλωτη θέση του θύματος και υποσχόμενη μεγάλη χρηματική απολαβή για εργασία στη χώρα, απέκτησε τη συναίνεσή της με αποτέλεσμα στις αρχές Φεβρουαρίου να φτάσει μαζί με το ανήλικο παιδί της στην Αθήνα, συνοδευόμενη από την κατηγορούμενη.

Μόλις έφτασε, οι συλληφθέντες παρακράτησαν τα ταξιδιωτικά της έγγραφα και την έβαλαν να μείνει μαζί με το παιδί της στο διαμέρισμά τους, για να επιτηρούν τις κινήσεις της.

Έκτοτε και σε καθημερινή βάση, με συνεχείς απειλές ακόμα και χρήση σωματικής βίας, την μετέφεραν σε οίκο ανοχής στο κέντρο της πόλης, προβαίνοντας στη γενετήσια εκμετάλλευσή της.

Κατόπιν των ανωτέρω, η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων οργάνωσε επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας συνέλαβε τα μέλη της οργάνωσης και απελευθέρωσε την αλλοδαπή και το παιδί της.

Στην αλλοδαπή -θύμα εμπορίας ανθρώπων- καθώς και στο ανήλικο τέκνο της παρασχέθηκε αρωγή και προστασία.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


ΠΗΓΗ protothema.gr