Σημαντική παράταση στην προθεσμία από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Στην αλλαγή της προθεσμίας υποβολής δικαιολογητικών στην προκήρυξη για την πρόσληψη 1.639 Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ) προχώρησε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, διευρύνοντας σημαντικά το χρονικό περιθώριο για τους υποψηφίους.

Σύμφωνα με νέα τροποποιητική απόφαση που υπογράφει ο αρμόδιος ΥΠΕΘΑ, κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά εντός αποκλειστικής προθεσμίας τριών (3) μηνών από τη δημοσίευση των αντίστοιχων προκηρύξεων, μέσω σχετικής μηχανογραφικής εφαρμογής στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις https://epop.army.gr, https://epopnom.army.gr, https://epop.hellenicnavy.gr και https://epop.haf.gr την προβλεπόμενη αίτηση-υπεύθυνη δήλωση, η οποία θα πρέπει να συνοδεύεται και από τα κατά περίπτωση απαιτούμενα δικαιολογητικά του Παραρτήματος «Β», με μεταφόρτωσή τους (upload) σε ψηφιακή μορφή (pdf).

Υπενθυμίζεται ότι η υπουργική απόφαση προέβλεπε αρχικά προθεσμία διάρκειας ενός μήνα από τη δημοσίευση της προκήρυξης.

Με νέο προσωπικό θα ενισχυθεί το Πολεμικό Ναυτικό, ο Στρατός Ξηράς, η Πολεμική Αεροπορία και το Κοινό Νομικό Σώμα των Ενόπλων Δυνάμεων.
  • Πλήρωση 1.030 θέσεων Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠ.ΟΠ.), του Στρατού Ξηράς (ανδρών - γυναικών), για τις ειδικότητες των Όπλων - Σωμάτων (Ο-Σ) του Παραρτήματος «Α». (πατήστε ΕΔΩ για περισσότερες πληροφορίες)
  • 308 θέσεις Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠ.ΟΠ.) ανδρών - γυναικών στο Πολεμικό Ναυτικό (πατήστε ΕΔΩ για να διαβάσετε ολόκληρο το ΦΕΚ)
  • 281 προσλήψεις Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠ.ΟΠ.) στην Πολεμική Αεροπορία (ΕΔΩ ολόκληρο το ΦΕΚ)
  • Πλήρωση 20 θέσεων Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠ.ΟΠ.), στο Κοινό Νομικό Σώμα των Ενόπλων Δυνάμεων, για τις ειδικότητες του Παραρτήματος «Α». (πατήστε ΕΔΩ για να διαβάσετε το ΦΕΚ)
Αθλητικές Δοκιμασίες Υποψηφίων

Οι υποψήφιοι θα υποβληθούν σε αθλητικές δοκιμασίες από τις αρμόδιες επιτροπές αθλητικών δοκιμασιών για να δοκιμαστεί η φυσική αντοχή τους ως εξής:

Υποβολή Δικαιολογητικών

Οι υποψήφιοι, πρέπει να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά την προβλεπόμενη αίτηση-υπεύθυνη δήλωση (Υπόδειγμα «1» της Προσθήκης «1» του Παραρτήματος «Β»), η οποία θα πρέπει να συνοδεύεται από τα κατά περίπτωση απαιτούμενα δικαιολογητικά του Παραρτήματος «B» της παρούσας, με μεταφόρτωσή τους (upload) σε ψηφιακή μορφή (pdf). Η αίτηση υποβάλλεται μέσω σχετικής μηχανογραφικής εφαρμογής.

β. Οι υποψήφιοι τακτοποιούνται στην ανωτέρω εφαρμογή, η οποία περιλαμβάνει οδηγίες συμπλήρωσης της αίτησης και υποβολής των δικαιολογητικών, χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς taxisnet.

Η διαχείριση της αίτησης (επεξεργασία, προσωρινή αποθήκευση, μεταφόρτωση δικαιολογητικών, οριστικοποίηση) υλοποιείται πλήρως ηλεκτρονικά. Ως απόδειξη οριστικής υποβολής της αίτησης, η εφαρμογή θα παράξει αντίγραφο της αίτησης, καθώς και Δελτίο Υγειονομικής εξέτασης υποψηφίου (μηχανογραφικό αρχείο pdf με μοναδικό κωδικό αίτησης υποψηφίου), τα οποία οφείλουν να τα αποθηκεύσουν- εκτυπώσουν όλοι οι υποψήφιοι. Μετά την οριστικοποίηση, και έως την ανακοίνωση των υποψηφίων που έχουν ελλιπή δικαιολογητικά, δεν θα είναι δυνατή καμία διόρθωση ή συμπλήρωση της αίτησης και των υποβληθέντων δικαιολογητικών, ούτε και η υποβολή νέας αίτησης. Θα είναι δυνατή η συμπλήρωση μόνο των αιτήσεων που έχουν ελλιπή δικαιολογητικά, εντός αποκλειστικής προθεσμίας τριών (3) ημερών, η οποία αρχίζει από την επομένη της ημερομηνίας της ως άνω ανακοίνωσης, μετά τη λήξη της οποίας δεν θα είναι εφικτή ουδεμία διόρθωση - συμπλήρωση.

Δείτε εδώ ολόκληρη την τροποποιητική υπουργική απόφαση.

Πηγή workenter.gr