Συνελήφθησαν την 23 και 26-4-2022 πρωινές ώρες, σε περιοχές του Έβρου και της Ροδόπης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Ροδόπης, τέσσερις (4) διακινητές, ένας αλλοδαπός και τρεις ημεδαποί, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.


Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, την 23-4-2022, στην Παλαιά Εθνική Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, συνέλαβαν τον αλλοδαπό δράστη, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα τρείς (3) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο δράστης προηγουμένως δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, ενώ στη συνέχεια οι αστυνομικοί εντόπισαν το όχημα μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών να έχει εκτραπεί της πορείας του και να έχει ακινητοποιηθεί σε θαμνώδη περιοχή, χωρίς να υπάρχει κάποιος τραυματισμός.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι για το παραπάνω όχημα έχει δηλωθεί κλοπή την 19-4-2022 σε αστυνομική υπηρεσία της Αττικής.

Στη δεύτερη περίπτωση, την 23-4-2022, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης συνέλαβαν τους δύο ημεδαπούς – δράστες, διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, ως οδηγός και συνοδηγός και να μεταφέρουν παράνομα στην ενδοχώρα τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Στην τρίτη περίπτωση, την 26-4-2022, στην Επαρχιακή Οδό Λυκείου -Σαπών, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης συνέλαβαν τον τρίτο ημεδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.


Κατασχέθηκαν τρία (3) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και χρηματικό ποσό.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση ενήργησαν η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης και τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου και Σαπών Ροδόπης.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΥΡΟΜΑΤΗ

ΠΗΓΗ evros24.gr