Ναρκωτικά και συγκεκριμένα περισσότερα από 10 κιλά χασίς,
περιείχαν τα τρία σκαμπό που είχε σπίτι του στη Ρόδο 29χρονος αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής, ο οποίος δικάστηκε χθες από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Ο αλλοδαπός διά του συνηγόρου του κ. Δήμου Μουτάφη προέβη σε ποινικό διαπραγμάτευσης, το οποίο επικυρώθηκε χθες από το δικαστήριο και έτσι καταδικάστηκε σε φυλάκιση 5 ετών η οποία αναστέλλεται επί τριετία υπό τους όρους της εμφάνισής του δύο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 2.000 ευρώ εντός ενός μηνός από την έκδοση της απόφασης.

Η υπόθεση διαλευκάνθηκε πριν από πέντε χρόνια, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, οι οποίοι με στοχευμένη έρευνα, εντόπισαν τα ναρκωτικά τα οποία, σύμφωνα με την αστυνομία, ο 29χρονος προόριζε προς πώληση και τον συνέλαβαν.
Πιο συγκεκριμένα, αξιοποιώντας πληροφορίες που είχαν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί, στις 14 Μαρτίου 2017 το απόγευμα πραγματοποίησαν στοχευμένη έρευνα στο σπίτι του 29χρονου όπου παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, βρήκαν κρυμμένες μέσα σε τρία σκαμπώ, πέντε συσκευασίες (οι τέσσερις εκ των οποίων ήταν ισοβαρείς) που περιείχαν συνολικά 10.115 γραμ. ακατέργαστης κάνναβης, 47 ναρκωτικά χάπια και δύο κινητά τηλέφωνα.

Τα ναρκωτικά και τα τηλέφωνα κατασχέθηκαν, ενώ ο 29χρονος Αλβανός προσήχθη ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα ο οποίος άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και τον παρέπεμψε στην ανάκριση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι προανακριτικά ο 29χρονος τήρησε σιγή ιχθύος και δήλωσε πως ό,τι έχει να πει θα το δηλώσει στην ανάκριση.

Πράγματι συνοδευόμενος από τον συνήγορό του κ. Δήμο Μουτάφη ο 29χρονος βρέθηκε ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου σύμφωνα με πληροφορίες, είχε αρνηθεί τα όσα του καταλογίζονται και είχε ισχυριστεί ότι πριν από μερικές ημέρες πριν από τη σύλληψή του, συναντήθηκε για καφέ με έναν συμπατριώτη του, με τον οποίο γνωρίζονταν από παλιά και είχαν καιρό να ειδωθούν.

Στην κουβέντα που είχαν, ο ομοεθνής του ζήτησε να τον εξυπηρετήσει και να πάρει σπίτι του για λίγο μερικά μικροέπιπλα, καθώς εκείνος βρισκόταν στο στάδιο της μετακόμισης και δεν είχε πού να τα αφήσει. Ο 29χρονος δέχτηκε και έτσι τα τρία σκαμπό μεταφέρθηκαν σπίτι του και μάλιστα τυλιγμένα όπως συνήθως τα τυλίγουν για αποστολή με μεταφορική εταιρεία. Προκειμένου να μην «χτυπάει» άσχημα στον χώρο, ο ομοεθνής του έσκισε τις συσκευασίες και τα άφησε έτσι στον χώρο.

Την ημέρα της σύλληψής του, ο 29χρονος είχε πει ότι επέστρεφε από το Νιοχώρι όπου είχε πάει να δει την αδελφή του. Τότε του έκανε σήμα να σταματήσει ένας αστυνομικός. Ο 29χρονος είχε τονίσει επίσης πως δεν είχε κάποιο λόγο να μην το κάνει και τότε τον πλησίασαν δύο άλλοι αστυνομικοί οι οποίοι άρχισαν να τον ρωτούν έντονα για το πού έχει τα ναρκωτικά και από πού έρχεται. Στη συνέχεια πήγαν στο σπίτι του όπου και βρέθηκαν οι ποσότητες των ναρκωτικών, για τις οποίες ο 29χρονος δήλωσε πως δεν γνώριζε το παραμικρό.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα, ο 29χρονος αλλοδαπός είχε αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισής του δύο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 2.000 ευρώ.

Πηγή rodiaki.gr