Εξακριβώθηκε η δράση εγκληματικής ομάδας που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην πόλη του Βόλου


Σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν -6- ημεδαποί, μέλη της ομάδας


Σε τοποθεσία (χωματερή) βρέθηκαν θαμμένες και κατασχέθηκαν -3- συσκευασίες με ηρωίνη σε μορφή βράχου, συνολικού βάρους -308,7- γραμμαρίων, -32- συσκευασίες (φιξάκια) με κάνναβη, συνολικού βάρους -37,58- γραμμαρίων και -3- ζυγαριές


Εξακριβώθηκε, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, η δράση εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην πόλη του Βόλου.

Σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθες (15-04-2022) το πρωί στο Βόλο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Βόλου και της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Βόλου, συνελήφθησαν -6- ημεδαποί, -5- άνδρες και -1- γυναίκα, ως μέλη της εγκληματικής ομάδας που διακινούσε ναρκωτικές ουσίες.

Ειδικότερα, εντοπίστηκε συγκεκριμένη τοποθεσία (χωματερή) κοντά στις οικίες τους, στην οποία οι δράστες απέκρυπταν ναρκωτικές ουσίες, τις οποίες διακινούσαν σε χρήστες στην πόλη του Βόλου.

Σε σημείο της χωματερής, οι αστυνομικοί βρήκαν θαμμένες και κατέσχεσαν:

  • -3- νάιλον συσκευασίες με ηρωίνη σε μορφή βράχου, συνολικού βάρους -308,7- γραμμαρίων,
  • -32- νάιλον συσκευασίες (φιξάκια) με ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -37,58- γραμμαρίων &
  • -3- ζυγαριές.
Επιπλέον, στην κατοχή των δραστών και σε νομότυπες έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

  • το χρηματικό ποσό των -7.525- ευρώ &
  • -2- κινητά τηλέφωνα.
Κατασχέθηκαν, επίσης, -2- Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα, ιδιοκτησίας δύο εκ των δραστών, ως μέσα διευκόλυνσης της παράνομης δραστηριότητάς τους.


Συναφώς με την υπόθεση, σημειώνεται ότι συνελήφθησαν, προχθές (14-04-2022) στο Βόλο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, -3- ημεδαποί, -2- άνδρες και -1- γυναίκα, οι οποίοι προμηθεύτηκαν ποσότητες ηρωίνης, από μέλη της ομάδας.

Αναλυτικότερα, στους δύο άνδρες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -1- νάιλον συσκευασία με ηρωίνη, βάρους -0,99- γραμμαρίων και -4- νάιλον συσκευασίες με ποσότητες ηρωίνης, συνολικού βάρους -3,75- γραμμαρίων, αντίστοιχα, ενώ στη γυναίκα -1- νάιλον συσκευασία με ηρωίνη, βάρους -0,89- γραμμαρίων και -3- ναρκωτικά δισκία, χωρίς την απαιτούμενη ιατρική συνταγή.

Το προανακριτικό έργο διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.


ΠΗΓΗ astynomia.gr