Μία γιγαντιαία ελληνική σημαία με τον Άη Γιώργη, καλύπτει πλέον τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου του Σαντραπέ στο Καστελλόριζο!

Τα παιδιά των Χειμερινών Κολυμβητών από την Νέα Ορεστιάδα, προέβησαν σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού προς το ακριτικό μας Καστελόριζο, κάνοντας πράξη την ιδέα του Παπά Γιώργη με την πολύτιμη βοήθεια του καλλιτέχνη Στράτου Μυλωνά.

Ειδικότερα οι Εβρίτες δώρισαν το καραβόπανο με διαστάσεις 15χ15 μέτρα στην εκκλησία της Μεγίστης και ο ιερέας “επίταξε” και πάλι το μόνιμο λοχία και καλλιτέχνη Στράτο Μυλωνά, να φέρει εις πέρας την καλλιτεχνική εργασία, ζωγραφίζοντας στην Ελληνική σημαία τον τροπαιοφόρο Άγιο Γεώργιο.

Οι Χειμερινοί Κολυμβητές από την Ορεστιάδα είχαν… κατηφορίσει στο ακριτικό νησί των Δωδεκανήσων τα περασμένα Θεοφάνια και μαζί με τους τριάντα κολυμβητές, οι οποίοι συμμετείχαν στην τελετή Αγιασμού των Υδάτων, στήριξαν με την συμβολική κίνηση τους ακρίτες της περιοχής, ενώνοντας τα δυο σύνορα της Ελλάδας. Τότε είχαν συζητήσει την… έμπνευση του ιερέα Γεώργιου Μαλτέζου για αυτή την τεράστια σημαία και πλέον την έκαναν πράξη προσφέροντας το καραβόπανο διαστάσεων 15 επί 15 μέτρα.


Μάλιστα ο πατήρ Γεώργιος Μαλτέζος τους ευχαρίστησε γράφοντας σε μήνυμά του μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στα social media.:

«Ψηλά οι σημαίες, ψηλά οι καρδιές!


ΠΗΓΗ    evros-news.gr