Δευτέρα 18 Απριλίου 2022

Ο Γιάννης Ραχωβίτσας ίδρυσε ινστιτούτο κατά των ναρκωτικών


Η επίσημη παρουσίαση θα γίνει στις 26 Απριλίου σε μεγάλη εκδήλωση στην γενέτειρά του το Φανάρι Καρδίτσας...


Το P.A.D.A. INSTITUTE είναι πλέον το πρώτο ινστιτούτο για την αντιναρκωτική δράση και φέρει την σφραγίδα του ανθρώπου που ως αστυνομικός υπηρέτησε με προσήλωση των αγώνα της καταπολέμησης της εμπορίας ναρκωτικών.

Το Ινστιτούτο P.A.D.A. έβαλε τα θεμέλιά του και μπήκε σε τροχιά λειτουργίας. Στις 21/3 πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση του P.A.D.A. με εκπροσώπους και φορείς από όλες τις κοινωνικές και επιστημονικές ομάδες για το ζήτημα των ναρκωτικών στο ξενοδοχείο President στην Αθήνα.

Πρόεδρος και ιδρυτής του Ινστιτούτου είναι ο συμπατριώτης μας Γιάννης Ραχωβίτσας, ένας άνθρωπος που το όνομά του είναι συνώνυμο με τον αγώνα για την καταπολέμηση της εμπορίας και χρήσης ναρκωτικών.

Ένας αγώνας που ξεκίνησε ως αστυνομικός, διοικητής ασφάλειας Αττικής, περιφερειακός διευθυντής της αστυνομίας και τέλος υπαρχηγός της, αλλά και ως επικεφαλής της αμερικανικής δίωξης ναρκωτικών (DEA) στην Ελλάδα.

Επίσημο ξεκίνημα από το Φανάρι

Το επίσημο ξεκίνημα του Ινστιτούτου P.A.D.A. θα γίνει με μεγάλη εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την τρίτη μέρα του Πάσχα, στις 26 Απριλίου στο Φανάρι, γενέτειρα του Γιάννη Ραχωβίτσα.

Η εκδήλωση θα γίνει στο ιστορικό γυμνάσιο του Φαναρίου και αναμένεται να παρευρεθούν φίλοι του Γιάννη Ραχωβίτσα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, αλλά και εκπρόσωποι φορέων και επιστήμονες που συνεργάζονται και στηρίζουν το Ινστιτούτο P.A.D.A. που μαζί με τον δήμο Μουζακίου συνδιοργανώνουν την εκδήλωση.


Στόχοι του ινστιτούτου

Η προαγωγή, προβολή και ανάπτυξη δραστηριοτήτων για την προστασία από τα ναρκωτικά.

Η απενσωμάτωση από του πεδίου εκείνων των μορφών δράσης, που στοχεύουν την ολιστική αντιμετώπιση του προβλήματος.

Η πραγματοποίηση και η διοργάνωση εκδηλώσεων.

Η διοργάνωση φιλανθρωπικών εκδηλώσεων, σεμιναρίων, ημερίδων, προγραμμάτων συμβουλευτικής υποστήριξης και επιμόρφωσης, ομιλίες, μαθήματα, συνέδρια και εργαστήρια.

Η έκδοση βιβλίων, περιοδικών, φυλλαδίων, προγραμμάτων και γενικά εντύπων που έχουν σχέση με τη συνολική δραστηριότητα του ινστιτούτου.


Όραμα

Το όραμά μας είναι μια κοινωνία χωρίς εξαρτήσεις.

Απεξαρτημένη από τις καταστροφικές ουσίες των ναρκωτικών αλλά και από κάθε είδους ξεπερασμένες αντιλήψεις, νοοτροπίες και πρακτικές.

Η εποχή των αλλαγών που διανύουμε απαιτεί και επιβάλλει αναπροσδιορισμό και εξυγίανση σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής ζωής με σύγχρονες μεθόδους σε όλους τους χώρους όπου κυριαρχούν ξεπερασμένες επιλογές.

Ιδιαίτερα σε αυτές που βλάπτουν την προοπτική των νέων μας.

Αποστολή

Πλαισιωμένοι με το καλύτερο και εμπειρότατο επιστημονικό δυναμικό, δημιουργήσαμε έναν οργανισμό προστασίας, ενημέρωσης, προβολής και αντιμετώπισης της μάστιγας των ναρκωτικών, που παρά τις άοκνες προσπάθειες της Πολιτείας δεν έχει αντιμετωπιστεί στον επιθυμητό βαθμό.

Με αρωγούς από την κοινωνία των πολιτών η ¨Αντιναρκωτική Δράση¨ – ¨P.A.D.A.¨ είναι εδώ για να ενώσει όλες τις δυνάμεις της Χώρας αλλά και να προσφέρει τεχνογνωσία από Διεθνείς Φορείς και Οργανισμούς.


Δήλωση του Στρατηγού και Ιδρυτή και Προέδρου του Ινστιτούτου κ. Γιάννη Ραχωβίτσα:

“Με Φίλους μου καταξιωμένους και με πολυετή εμπειρία σε διάφορους χώρους δράσης κατά των ναρκωτικών, άλλοι με τις επιστημονικές τους γνώσεις, άλλοι ρισκάροντας την ζωή τους και άλλοι με την υποδειγματική τους στάση στην Κοινωνία, ενώσαμε χθες τις δυνάμεις μας, δημιουργώντας το ινστιτούτο P.A.D.A.- Αντιναρκωτική Δράση, με την φιλοδοξία να βάλουμε ένα λιθαράκι στον αγώνα για την προστασία των νέων από την μάστιγα των ναρκωτικών!!!”

Δείτε περισσότερα στην ιστοσελίδα https://pada.org.gr/el/


ΠΗΓΗ alithianews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου