Ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της Αστυνομίας, Αν. Δημοσχάκης, προέβη σε κοινοβουλευτική παρέμβαση διαβιβάζοντας στο Υπ. Προστασίας του Πολίτη, την Επιστολή του Συνηγόρου του Πολίτη σε συνέχεια υποβολής αναφοράς ενός Εβρίτη πολίτη.


Το θιγόμενο ζήτημα αφορά το ηλικιακό όριο των 28 ετών στους διαγωνισμούς κατάταξης Συνοριοφυλάκων και τους λόγους που δεν καθιστούν δυνατή την επαναφορά του ηλικιακού ορίου στα 32 έτη, όπως ίσχυε (άρθρο 3 του Ν. 2622/98) από το 1999 έως και το 2003, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα μεγάλου αριθμού Εβριτών!

Ακολουθεί αναλυτικά η Αναφορά :

ΠΡΟΣ : Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Παναγιώτη Θεοδωρικάκο

ΘΕΜΑ : ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΗΛΙΚΙΑΚΟΥ ΟΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΑ 28 ΣΤΑ 32 ΕΤΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΩΝ.

Ο Βουλευτής Έβρου, Αν.Δημοσχάκης, καταθέτει στο Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων κοινοβουλευτική αναφορά διαβιβάζοντας προς το Υπ. Προστασίας του Πολίτη, την Επιστολή του Συνηγόρου του Πολίτη σε συνέχεια υποβολής αναφοράς ενός Εβρίτη πολίτη.

Με την επιστολή ζητά από την πολιτική και την φυσική ηγεσία της Κατεχάκη την πλήρη ενημέρωση για τους λόγους που συνηγορούν στο ηλικιακό όριο των 28 ετών και όχι της αύξησης αυτού στα 32 έτη, όπως ίσχυε (άρθρο 3 του Ν. 2622/98) από το 1999 έως και το 2003.


ΠΗΓΗ evros24.gr