Τρίτη 19 Απριλίου 2022

Αυξάνουν την πίεση στον Έβρο οι διακινητές μεταναστών - «Έρχονται με όπλα όχι με λουλούδια»

Τι δηλώνει στο Newpost ο πρόεδρος της ομοσπονδίας συνοριακών φυλάκων, κύριος Παναγιώτης Χαρέλας.

Σοβαρό προβληματισμό στους συνοριοφύλακες έχει προκαλέσει το επεισόδιο με την νεκρή μετανάστρια μετά από πυρά που δέχτηκε από λαθροδιακινητές, το βράδυ του Σαββάτου στο Σουφλί.

Το τελευταίο διάστημα οι ροές των μεταναστών έχουν αυξηθεί σημαντικά με τους συνοριοφύλακες να δέχονται μεγάλη πίεση, αλλά και με την πιθανότητα ενός νέους αιματηρού συμβάντος να αυξάνεται δραματικά. Όπως τονίζει ο πρόεδρος της ομοσπονδίας συνοριακών φυλάκων, κύριος Παναγιώτης Χαρέλας στο Newpost, «οι διακινητές δεν έρχονται με λουλούδια στα χέρια, έρχονται με όπλα τα οποία χρησιμοποιούν πολύ εύκολα». Οι διακινητές επιχειρούν να βρουν περάσματα κατά μήκος του ποταμού Έβρου και σε πολλές περιπτώσεις ουσιαστικά εξωθούν τους μετανάστες να περάσουν στη χώρα μας, ακόμη και αν γίνουν αντιληπτοί από τις Ελληνικές αρχές, αδιαφορώντας για την τύχη των ανθρώπων αυτών.

Μετά το περιστατικό του Σαββάτου (16/4) ακόμη και οι εποχούμενες περιπολίες λαμβάνουν αυξημένα μέτρα αυτοπροστασίας, υπο τον φόβο πυρών από διακινητές, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο κάποιας προβοκάτσιας για να επιχειρηθεί η έκθεση της χώρας μας στα διεθνή φόρα. Τόσο ο κύριος Χαρέλας, όσο και πρόεδρος της ένωσης συνοριακών νομού Έβρου, κύριος Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς, ανέφεραν στο Newpost, την αναγκαιότητα άμεσης πρόσληψης των 250 συνοριακών φυλάκων που έχουν εξαγγελθεί και από τον πρώην υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και από τον νυν, κύριο Τάκη Θεοδωρικάκο, αλλά ακόμη δεν έχουν προχωρήσει οι προσλήψεις. Θεωρείται ωστόσο δεδομένο με γνώμονα την ευαισθησία του κυρίου Θεοδωρικάκου για το θέμα του Έβρου, πως άμεσα θα δώσει λύσει στο πρόβλημα.

Πηγή newpost.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου