Της Ελένης Κωστοπούλου

Μέσα από τη στήλη μας "Πάμε Σινεμά" αυτή την εβδομάδα θα σας προτείνουμε την ισπανική ταινία θρίλερ μυστηρίου "Αόρατος επισκέπτης" (Contratiempo). (2016) (Netflix).

Υπόθεση

Ένας νεαρός επιχειρηματίας ξυπνάει σε ένα ξενοδοχείο δίπλα στη νεκρή ερωμένη του και προσλαμβάνει μια μεγαλοδικηγόρο για να καταλάβει πώς κατέληξε ύποπτος για το φόνο.

Πρωταγωνιστούν: Μάριο Κάσας, Άνα Βαγενέρ, Χοσέ Κορονάδο

Σκηνοθέτης - Σεναριογράφος: Oriol Paulo


Η ταινία

Μετά από την απουσία 5 χρόνων από την τελευταία του ταινία, "Το Σώμα", ο Ισπανός σκηνοθέτης και σεναριογράφος Oriol Paulo μάς παρουσιάζει την ταινία θρίλερ - μυστηρίου "Αόρατος Επισκέπτης".

Και έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που ο σκηνοθέτης μας έχει συνηθίσει. Απρόβλεπτο, ενδιαφέρον, ατμοσφαιρικό, μυστηριώδης και σκοτεινό.

Ο Αντριάν Ντόρια, νέος επιχειρηματίας στο αποκορύφωμα της καριέρας του, ξυπνά κλειδωμένος σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, ενώ δίπλα του βρίσκεται το νεκρό σώμα της ερωμένης του, Λάουρα. Χωρίς να μπορεί να εξηγήσει το πώς βρέθηκε εκεί, αλλά και χωρίς κάποιο άλλοθι για το έγκλημα, ο Ντόρια προσλαμβάνει την Βιρτζίνια Γκότμαν, διακεκριμένη δικηγόρο, για να τον υποστηρίξει. Μέσα σε μια νύχτα, οι δυο τους θα πρέπει να συνεργαστούν για να ξεκαθαρίσουν τι έχει συμβεί, ξεκινώντας έναν ξέφρενο αγώνα δρόμου ενάντια στο χρόνο, αλλά και σε κάθε κανόνα της λογικής λίγο πριν τη μεγάλη ανατροπή της…


Θα αποκαλυφθεί τελικά η αλήθεια; Θα έρθει κάποια στιγμή η δικαίωση για το θύμα;

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο διεθνές φεστιβάλ του Πόρτλαντ κέρδισε το βραβείο του κοινού.

Σκηνοθέτης - Σεναριογράφος: Oriol Paulo (Οριόλ Πάολο).

Γεννημένος στη Βαρκελώνη το 1975. Ο Oriol Paulo κέρδισε πτυχίο οπτικοακουστικής επικοινωνίας από το Πανεπιστήμιο Pompeu Fabra το 1998. Σπούδασε κινηματογράφο στη Σχολή Κινηματογράφου του Λος Άντζελες .

Ως σεναριογράφος, έγραψε σενάρια για ταινίες μικρής οθόνης όπως το Ecos (2006) και το Codi 60 (2011). Εργάστηκε ως συγγραφέας για τηλεοπτικές σειρές όπως η Majoria absoluta [ es ] και το El cor de la ciutat , που μεταδίδονται και οι δύο στο καταλανικό δημόσιο κανάλι TV3 .
Στον κινηματογράφο, έγινε γνωστός ως συν-σεναριογράφος δίπλα στον Γκιγιέ Μοράλες με το θρίλερ Julia's Eyes (2010), σε παραγωγή Γκιγιέρμο ντελ Τόρο . Όμως είχε ήδη γυρίσει κάποιες μικρού μήκους ταινίες όπως ο McGuffin (1998, σεναριογράφος και σκηνοθέτης), Tapes (2002, σεναριογράφος και σκηνοθέτης) και Eve (2002, σεναριογράφος και σκηνοθέτης).

Έκανε το ντεμπούτο του ως σκηνοθέτης μεγάλου μήκους με την ταινία του 2012 The Body , την οποία επίσης έγραψε. Ο Πάουλο προτάθηκε για τον καλύτερο νέο σκηνοθέτη στα Βραβεία Γκόγια και κέρδισε το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Φεστιβάλ Φανταστικού Κινηματογράφου στο Παρίσι για το The Body . Το 2016 έγραψε το σενάριο του Boy Missing , σε σκηνοθεσία Mar Tarragona. Το 2017 ο Paulo έγραψε και σκηνοθέτησε το The Invisible Guest , στο οποίο συμμετείχαν οι Mario Casas , Barbara Lennie και José Coronado ως πρωταγωνιστές. Η τελευταία ταινία είχε εξαιρετική απόδοση στο box office στην Κίνα.

Από το 2016 και μετά, ο Oriol Paulo εργάζεται ως συγγραφέας και σκηνοθέτης της τηλεοπτικής σειράς Nit i dia (πηγή: Wikipedia.gr).



bordernews.gr