Παρασκευή 8 Απριλίου 2022

Συνοδεία Τουρκικών Drones βάρκες με παράτυπους μετανάστες στην Κω- Τι επιδιώκουν οι «γείτονες»

 

Απόλυτα διασταυρωμένες πηγές του Newpost, επισημαίνουν πως οι Τούρκοι μεταφέρουν τους μετανάστες σε δυο συγκεκριμένα σημεία, ως επί το πλείστον του νησιού, τα οποία έχουν τεθεί υπο επιτήρηση.

Συνοδεία Τουρκικών drones, τα οποία καταγράφουν όλη την διαδρομή τους και τυχόν επαφή που έχουν με σκάφη του λιμενικού, φτάνουν στα παράλια της Κω, όπως έχει διαπιστωθεί τις τελευταίες 15 ημέρες, βάρκες με δεκάδες μετανάστες. Σκοπός των Τούρκων είναι η δημιουργία εντυπώσεων με βίντεο στα οποία θα αποτυπώνουν puss buck μεταναστών από τα Ελληνικά στα Τουρκικά χωρικά ύδατα. Όπως είναι γνωστό, οι Ελληνικές αρχές, δια μέσω όλων των αξιωματούχων έχουν ξεκαθαρίσει πως δεν γίνονται επαναπροωθήσεις μεταναστών στο Αιγαίο, καθώς μια τέτοια ενέργεια θα έθετε σε κίνδυνο τις ζωές μεταναστών.

Την ίδια στιγμή, η χώρα που φροντίζει να ανοίγει την «κάνουλα» των μεταναστευτικών ροών, ανάλογα με τις σκοπιμότητες που έχει ανά διαστήματα, επιχειρεί να εμφανιστεί ως «προστάτης» των μεταναστών, με τα στελέχη της Τουρκικής ακτοφυλακής να φτάνουν στο σημείο τον Μάιο του 2021 να καταγγέλουν πως « το Ελληνικό λιμενικό πέταξε στην θάλασσα τουλάχιστον 29 πρόσφυγες, που βρέθηκαν νεκροί ή ζωντανοί». Μάλιστα στο πλαίσιο της καταγγελίας, εμφανίστηκαν και μαρτυρίες υποτιθέμενων θυμάτων ή αυτοπτών μαρτύρων.

Αυτός είναι ο σκοπός των Τούρκων και το τελευταίο διάστημα, καθώς εκτιμάται πως επιχειρούν να καταγράψουν περιπτώσεις επαναπροωθήσεων, προκειμένου να μοιράσουν το υλικό σε μέσα ενημέρωσης της χώρας, αλλά κυρίως σε διεθνή μέσα, για να δημιουργηθεί η εικόνα των «κακών Ελλήνων που αδιαφορούν για τις ζωές των μεταναστών», παιχνίδι που έχουν παίξει άλλωστε και κατά το παρελθόν. Τόσο στελέχη του λιμενικού όσο και οι συνοριοφύλακες, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, έχουν αντιληφθεί το παιχνίδι των «γειτόνων» και μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν καταγράψει τα συνοδευτικά drones των παράτυπων μεταναστών που φτάνουν στο νησί.

Απόλυτα διασταυρωμένες πηγές του Newpost, επισημαίνουν πως οι Τούρκοι μεταφέρουν τους μετανάστες σε δυο συγκεκριμένα σημεία, ως επί το πλείστον του νησιού, τα οποία έχουν τεθεί υπο επιτήρηση. Πάντως έχει διαπιστωθεί πως πολλές βάρκες με μετανάστες, φτάνουν στη Κω και από άλλα σημεία, με τους μετανάστες να κρύβονται σε χωράφια για μέρες και να εμφανίζονται με καθυστέρηση στις αρχές για να καταγραφούν και εν συνεχεία να μεταφερθούν στο κέντρο φιλοξενίας στο Πυλί.

Το θέμα σύμφωνα με αξιωματούχους χρήζει ιδιαίτερης προσοχής, κυρίως τώρα που βελτιώνονται οι καιρικές συνθήκες και δεν αποκλείεται να υπάρξει ένα νέο μεταναστευτικό «κύμα» από τα Τουρκικά παράλια στη χώρα μας.


ΠΗΓΗ    kostoday

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου