Μέσα από τη στήλη μας "Πάμε Σινεμά" αυτή την εβδομάδα θα σας προτείνουμε την αμερικανική ψυχολογική ταινία θρίλερ μυστηρίου, "Το κάταγμα" (Fractured). (2019) (Netflix).

Υπόθεση

Μετά την εξαφάνιση της γυναίκας του και της τραυματισμένης κόρης του από την εντατική, ένας άντρας ψάχνει πανικόβλητος και πείθεται ότι το νοσοκομείο κάτι κρύβει.

Πρωταγωνιστούν:

Σαμ Γουόρθινγκτον, Λίλι Ρέιμπ, Στίβεν Τομπολόβσκι

Ο Γουόρθινγκτον πρωταγωνιστεί σε αυτό το θρίλερ από τον Μπραντ Άντερσον, σκηνοθέτη των "Άγρυπνος" και "Υπερσιβηρικός".


Η Ταινία

"Το Κάταγμα" είναι μια ταινία που την διακρίνει η μυστήρια πλοκή. Αρχικά κινείται σχετικά αργά, αλλά σταδιακά ο ρυθμός αυξάνεται. Όλα ξεκινάνε όταν ο Ρέη γυρνάει στο σπίτι μετά από τραπέζι στα πεθερικά του την ημέρα των Ευχαριστιών, μαζί με την γυναίκα του και την κορούλα τους.


Θα αναγκαστούν να σταματήσουν σε ένα βενζινάδικο, όπου εκεί θα συμβεί ένα ατύχημα. Η μικρή χτυπάει (από κει και το κάταγμα) και πηγαίνουν όλοι μαζί στο νοσοκομείο.


Φαίνεται, ότι οι γιατροί τους παίρνουν για αξονική, αλλά δεν τους επιστρέφουν ποτέ. Οπότε, ξεκινάει και μία μεγάλη προσπάθεια του Ρέη να αποδείξει ότι κάτι ύποπτο τρέχει στο νοσοκομείο.

Είναι όμως έτσι τα πράγματα ή όλα είναι στο μυαλό του Ρέη; Τα πράγματα περιπλέκονται ακόμη περισσότερο όταν καταφθάνουν δύο αστυνομικοί στο σημείο για να ερευνήσουν τι ακριβώς έχει συμβεί. Ο θεατής μπαίνει στην διαδικασία να προσπαθήσει να εξηγήσει αν πρόκειται για μία υπόθεση που γίνεται παράνομη διακίνηση ανθρωπίνων οργάνων, για εγκατάλειψη από την οικογένειά του, ή αν πρόκειται για γεγονότα που βγάζει από το μυαλό του Ρέη. Μήπως υπάρχει κάποια συνωμοσία εναντίον του;

Σενάρια για το τί έχει ακριβώς έχει συμβεί μέχρι να δοθεί στην τελευταία σκηνή η απάντηση. Συμπεριφορές μυστηριώδες από το ιατρικό προσωπικό, τα γυρίσματα στο παρελθόν του Ρέη, η γκρίζα φωτογραφία, και η υποβλητική μουσική κάνουν την ταινία να ξεχωρίζει δημιουργώντας ένα σασπένς και ένα μυστήριο γύρω από την υπόθεση. Και ενώ όλα τα πράγματα φαίνονται ξεκάθαρα από την αρχή, το σενάριο τα ανατρέπει.

Σκηνοθέτης Μπραντ Άντερσον

Ο Μπραντ Άντερσον (γεννημένος το 1964) είναι Αμερικανός σκηνοθέτης , παραγωγός και συγγραφέας. Γιος της Πάμελα Τέιλορ Άντερσον, διαχειριστή κοινοτικών υπηρεσιών. Είναι ανιψιός της βραβευμένης με Emmy ηθοποιού Holland Taylor . Πριν ξεκινήσει την καριέρα του στον κινηματογράφο, φοίτησε στο Bowdoin College , όπου ειδικεύτηκε στην ανθρωπολογία και στα ρωσικά. Στη συνέχεια πήγε στο Λονδίνο για να ολοκληρώσει την κινηματογραφική του εκπαίδευση στο London Film School πριν επιστρέψει στη Βοστώνη.

Κινηματογραφική καριέρα

Ο Άντερσον ξεκίνησε σκηνοθετώντας τις ταινίες ρομαντικής κωμωδίας Next Stop Wonderland (1998) και Happy Accidents (2000). Οι ταινίες ήταν οι αγαπημένες του κοινού του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Sundance.

Η επόμενη ταινία του ήταν η ψυχολογική ταινία τρόμου του 2001 Session 9 . Ανεπιτυχής στο box office, η ταινία απέκτησε έκτοτε λατρεία. Το 2002, ο Άντερσον ήταν μέλος της δραματικής κριτικής επιτροπής στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Sundance.

Ακολούθησε το πιο αξιοσημείωτο έργο του μέχρι σήμερα, The Machinist (2004), με πρωταγωνιστή τον Christian Bale . Η ταινία έγινε γνωστή για τη δραματική απώλεια βάρους του Μπέιλς (62 λίβρες) για τον πρωταγωνιστικό ρόλο και για το σενάριο της, που έγραψε ο Σκοτ ​​Κόσαρ .

Οι επόμενες δύο ταινίες του ήταν το Transsiberian (2008), ένα θρίλερ με πρωταγωνιστές τους Woody Harrelson , Emily Mortimer και Ben Kingsley και η ταινία τρόμου Vanishing on 7th Street (2010), με πρωταγωνιστές τους Hayden Christensen , John Leguizamo και Thandie Newton . Συγκεκριμένα, τόσο το Transsiberian όσο και το The Machinist χρηματοδοτήθηκαν από αγγλο-γερμανικές εταιρείες παραγωγής.

Κάποια στιγμή, ήταν επίσης ένας από τους υποψήφιους για να σκηνοθετήσει τη συνέχεια του Paranormal Activity.

Το 2013, ο Άντερσον σκηνοθέτησε το The Call , ένα θρίλερ με πρωταγωνιστές τη Χάλι Μπέρι και την Άμπιγκεϊλ Μπρέσλιν.

Ακολούθησε το Stonehearst Asylum το 2014, με τους Kate Beckinsale , Jim Sturgess , David Thewlis και Ben Kingsley στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Το 2018, ο Άντερσον σκηνοθέτησε το κατασκοπευτικό θρίλερ Beirut , στο οποίο πρωταγωνιστούν οι Jon Hamm και Rosamund Pike, και το 2019, σκηνοθέτησε την ταινία θρίλερ του Netflix Fractured, με πρωταγωνιστές τους Sam Worthington , Lily Rabe , Stephen Tobolowsky και Adjoa Andoh.

Τηλεοπτική δουλειά

Ο Άντερσον έχει σκηνοθετήσει πολλά επεισόδια του Fringe , καθώς και δύο επεισόδια το καθένα των The Wire , The Killing και Boardwalk Empire .

Ο Άντερσον ήταν ένας από τους συντελεστές της σειράς τρόμου Masters of Horror , σκηνοθετώντας το επεισόδιο δεύτερης σεζόν " Sounds Like ".

Ο Άντερσον σκηνοθέτησε το πιλοτικό επεισόδιο της πρώτης σειράς του ABC για πάντα.

Σκηνοθέτησε επίσης το πιλοτικό επεισόδιο του CBS's Zoo .

Ο Άντερσον σκηνοθέτησε επεισόδια του Clickbait για το Netflix. (Πηγή: Wikipedia.gr)


bordernews.gr