Της Ελένης Κωστοπούλου

Μέσα από τη στήλη μας "Πάμε Σινεμά" αυτή την εβδομάδα θα σας προτείνουμε την ανατρεπτική αστυνομική σειρά θρίλερ μυστηρίου, "Το αμάρτημα" (The Sinner). (2017) (Netflix).


Υπόθεση

Όταν μια νεαρή μητέρα μαχαιρώνει έναν ξένο μέχρι θανάτου, ένας ντετέκτιβ επιχειρεί να λύσει το μυστήριο που φαίνεται να κρύβεται στη χαμένη μνήμη της.


Πρωταγωνιστούν: Μπιλ Πούλμαν,Τζέσικα Μπίελ,Κάρι Κουν

Δημιουργοί: Ντέρεκ Σίμοντς

Ο Μπιλ Πούλμαν πρωταγωνιστεί ως Ντετέκτιβ Χάρι Άμπροουζ σ' αυτήν τη σειρά που ήταν υποψήφια για Χρυσές Σφαίρες.


Η σειρά

Ένα απόγευμα στην παραλία, μια γυναίκα κυριεύεται από οργή και μαχαιρώνει έναν ξένο μέχρι θανάτου, συγκλονίζοντας τη μικρή πόλη όπου ζει. Το δικαστήριο διατάζει αξιολόγηση. Ο ντετέκτιβ Άμπροουζ πιέζει την Κόρα να δώσει εξηγήσεις, καθώς πασχίζει να ξεμπερδέψει τις δικές του δύσκολες σχέσεις.


Η σειρά Αμάρτημα ή αλλιώς "The Sinner" είναι μία εξαιρετική σειρά λίγο ξεχωριστή απ' ό,τι έχουμε συνηθίσει. Εδώ, από την αρχή γνωρίζουμε τι έχει συμβεί. Στα υπόλοιπα επεισόδια όμως μαθαίνουμε τα βαθύτερα αίτια που οδήγησαν τον εκάστοτε θύτη, ή μήπως θύμα στην ενέργεια που έκανε; Φαινομενικά προφανείς υποθέσεις οι οποίες όμως τελικά είναι πολύπλοκες.


Καλογυρισμένο, σφιχτοδεμένο ψυχολογικό θρίλερ οχτώ επεισοδίων με πολύ καλές ερμηνείες και ένα πραγματικά εξαιρετικό σενάριο, κρατώντας τους θεατές σε συνεχή αγωνία για την έκβασή του. Προσπαθώντας να εξηγήσουμε τι ήταν αυτό που οδήγησε την Κόρα σε αυτή την ενέργεια, βλέπουμε διάφορες ιστορίες που ξεκινούν ακόμα και από την παιδική της ηλικία. Όλα έχουν και κάποια εξήγηση. Ξεχωριστό ενδιαφέρον για παράδειγμα παρουσιάζει και η ιστορία της αδερφής της που γεννήθηκε άρρωστη και ήταν προδιαγεγραμμένο να πεθάνει νέα.


Με το βασικό ερώτημα της σειράς να είναι «γιατί το έκανε» και όχι το «ποιος το έκανε». Το πιο ιντριγκαδόρικο στοιχείο του: Ο λόγος. Και όταν όλα τα κομμάτια του πάζλ ενωθούν βλέπουμε την ανατροπή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σειρά "The Sinner" ξεκίνησε ως μίνι σειρά βασισμένη στο βιβλίο της Petra Hammesfahr, για μία φαινομενικά άκακη νοικοκυρά (Jessica Biel) που σκότωσε αιφνιδιαστικά έναν άνδρα στην παραλία, χωρίς να καταλαβαίνει ούτε η ίδια την αιτία της πράξης της.

Derek Simonds

Ο Derek Simonds είναι ένας δημοφιλής σκηνοθέτης. Η τελευταία ταινία που έχει σκηνοθετήσει ο Derek Simonds είναι το Seven And A Match.



bordernews.gr