Κυριακή 22 Μαΐου 2022

Έρευνα: Μόλις τρεις μπίρες αρκούν για να 200πλασιαστεί ο κίνδυνος τροχαίου ατυχήματος!

Τι έδειξε έρευνα για ζητήματα που σχετίζονται με το αλκοόλ και την οδήγηση


Οι οδηγοί που έχουν πιει αλκοόλ διατρέχουν πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο εμπλοκής σε ατύχημα σε σχέση με αυτούς που δεν έχουν αλκοόλ στο αίμα τους. Έχει υπολογιστεί ότι όταν η συγκέντρωση του αλκοόλ στο αίμα ενός οδηγού είναι 0,8 γρ/λτ αυξάνει τον κίνδυνο σύγκρουσης 2,7 φορές σε σύγκριση με έναν οδηγό που δεν έχει πιεί αλκοόλ.

Όταν ένας οδηγός έχει συγκέντρωση αλκοόλ μέχρι 1,5 γρ/λτ το ποσοστό πιθανότητας εμπλοκής σε τροχαία σύγκρουση είναι 22 φορές μεγαλύτερο από αυτό ενός νηφάλιου οδηγού.

Σε περίπτωση που η συγκέντρωση αλκοόλ στο αίμα ξεπεράσει τα 1,5 γρ/λτ το ποσοστό ατυχήματος είναι περίπου 200 φορές μεγαλύτερο από αυτό των νηφάλιων οδηγών. Αυτό είναι το αποτέλεσμα έρευνας που πραγματοποιήθηκε πριν λίγο καιρό για ζητήματα που σχετίζονται με το αλκοόλ και την οδήγηση. 

Διεξήχθη με ευθύνη του ETSC, που είναι ένας ανεξάρτητος μη κερδοσκοπικός οργανισμός με έδρα τις Βρυξέλλες με σκοπό τη μείωση του αριθμού θανάτων και τραυματισμών στις μεταφορές στην Ευρώπη.


Ενδεικτικά τα 0,50 γρ/λτ οινοπνεύματος στο αίμα του οδηγού μπορούν να συγκεντρωθούν μετά την κατανάλωση 490 ml μπίρας, 200 ml κρασιού, 60 ml ούζου ή 55 ml ουίσκι ή βότκας.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ    protothema.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου