Δευτέρα 16 Μαΐου 2022

Ρόδος: Συνελήφθη 25χρονος μετά από καταδίωξη για παράνομη μεταφορά μεταναστών

Ένας 25χρονος αλλοδαπός συνελήφθη τα ξημερώματα της Κυριακής μετά από καταδίωξη, από προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου στη θαλάσσια περιοχή «Αφάντου» της Ρόδου, ως ο χειριστής ταχύπλοου σκάφους με το οποίο είχε γίνει νωρίτερα η μεταφορά παράνομων μεταναστών.

Οι μεταφερόμενοι μετά την αποβίβαση τους διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος τις πρώτες πρωινές ώρες χθες, κατόπιν ενημέρωσης στρατιωτικού παρατηρητηρίου, περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Ρόδου εντόπισε ύποπτο Τ/Χ σκάφος να έχει μόλις αποβιβάσει στην θαλάσσια περιοχή «ΑΦΑΝΤΟΥ», ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων, οι οποίοι διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Στη συνέχεια, ο χειριστής του εν λόγω σκάφους, προσπάθησε να διαφύγει προς τα τουρκικά παράλια και δεν ανταποκρίθηκε στα φωτεινά και ηχητικά σήματα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.. Ακολούθησε καταδίωξη, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του ανωτέρω σκάφους και τη σύλληψη του 25χρονου αλλοδαπού χειριστή του.

Οι έρευνες συνεχίζονται από στεριάς από στελέχη Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., με τη συνδρομή στελεχών της ΕΛ.ΑΣ., προς εντοπισμό αποβιβασθέντων αλλοδαπών, οι οποίοι επέβαιναν στο ως άνω σκάφος.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου.

Πηγή rodiaki.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου