Βαριά ποινή για Σύρο διακινητή που είχε συλληφθεί στη Λέρο τον Δεκέμβριο του 2015

Σε 48 φορές ισόβια κάθειρξη και χρηματική ποινή 5.401.000 ευρώ καταδικάστηκε από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Σύρος διακινητής μεταναστών 62 ετών που είχε συλληφθεί στις 10 Δεκεμβρίου 2015 από λιμενικούς της Λέρου.

Ο Σύρος διακινητής στις 9 Δεκεμβρίου 2015 επιχείρησε να μεταφέρει με ξύλινη λέμβο με καμπίνα, μήκους 9 μέτρων 49 Ιρακινούς μετανάστες στη θαλάσσια περιοχή των βορειοανατολικών ακτών του Φαρμακονησίου.

Η λέμβος βυθίστηκε και οι μετανάστες έπεσαν στην θάλασσα. Διεσώθηκαν 25 μετανάστες και συγκεκριμένα 15 άνδρες, 3 γυναίκες και 7 παιδιά, ενώ ανασύρθηκαν νεκρά 12 άτομα και συγκεκριμένα 4 άνδρες, δύο γυναίκες και 6 παιδιά, ενώ αγνοούνται ακόμη 11 (4 γυναίκες και 7 παιδιά).

Ο ίδιος αρνήθηκε ότι ήταν κυβερνήτης του σκάφους και υποστήριξε ότι είναι και ο ίδιος μετανάστης έχοντας καταβάλει 2100 δολάρια ΗΠΑ για τη μεταφορά του στην Ελλάδα από την Τουρκία σε έναν δουλέμπορο ονόματι Λόκμαν.

Τέσσερις μετανάστες τον αναγνώρισαν ως κυβερνήτη με τον ίδιο να ισχυρίζεται ότι ψεύδονται υποστηρίζοντας ότι πετούσε βαλίτσες στην θάλασσα για να μην βουλιάξει η λέμβος.


ΠΗΓΗ    voicels.gr