Επιπλέον, σε βάρος της 56χρονης σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων


Συνελήφθησαν χθες (21-05-2022) το απόγευμα στην Πτολεμαΐδα από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Εορδαίας, δύο (2) ημεδαποί, μία 56χρονη γυναίκα και ένας 67χρονος άνδρας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα, περί όπλων και κατοχή ναρκωτικών, κατά περίπτωση.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, χθες το απόγευμα στην Πτολεμαΐδα, προαναφερόμενοι αστυνομικοί εντόπισαν και στάθμευσαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με οδηγό τον 67χρονο και συνοδηγό την 56χρονη και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στους ανωτέρω, βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν -1.920- πακέτα τσιγάρων που δεν έφεραν την ειδική ταινία φορολογίας.

Ακολούθως, σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικία του 67χρονου και σε δύο (2) οικίες της 56χρονης, στην πόλη της Πτολεμαΐδας, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

• στην οικία του 67χρονου -320- πακέτα τσιγάρων που δεν έφεραν την ειδική ταινία φορολογίας και
• στις -2- οικίες της 56χρονης, -1.520- πακέτα τσιγάρων που δεν έφεραν την ειδική ταινία φορολογίας, -579- συσκευασίες αδασμολόγητου καπνού, συνολικού βάρους -27- κιλών και -190- γραμμαρίων, -43- δισκία χαπιών που εμπίπτουν στη νομοθεσία περί ναρκωτικών ουσιών, την κατοχή των οποίων δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει, καθώς και -2- σπρέι πιπεριού που εμπίπτουν στη νομοθεσία περί όπλων.

Συνολικά κατασχέθηκαν -3.760- αφορολόγητα πακέτα τσιγάρων και -27- κιλά και -190- γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού, τα οποία και θα παραδοθούν στο Τελωνείο Πτολεμαΐδας.

Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Εορδαίας, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος των ανωτέρω θα υποβληθεί στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.


ΠΗΓΗ  fouit.gr