Το τελευταίο διάστημα στο μικροσκόπιο των ελληνικών αρχών βρίσκονται διάφορες μη κυβερνητικές οργανώσεις των οποίων η δράση, στην περιοχή του Έβρου, εγείρει ερωτήματα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open, χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ΜΚΟ η οποία, πριν από τρεις ημέρες, απέστειλε mail που ανέφερε ακριβώς τις συντεταγμένες μιας νησίδας στο ποτάμι. Όπως αναφερόταν στο mail, στο συγκεκριμένο σημείο υπήρχαν παράτυποι μετανάστες τους οποίους, οι ελληνικές αρχές έπρεπε να για να τούς σώσουν.

Από την πλευρά τους οι ελληνικές αρχές σηκώσανε drone, πήγαν συνοριοφύλακες και, ναι μεν στη συγκεκριμένη σκηνή δεν εντοπίστηκαν οι παράτυποι μετανάστες, ωστόσο, όλο αυτό είναι ένα από τα σκηνικά που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα. Οι αρχές στο Διδυμότειχο κατακλύζονται από mail ΜΚΟ που περιέργως γνωρίζουν ακριβώς τις συντεταγμένες παράτυπων μεταναστών και ζητούν από τις ελληνικές αρχές να πάνε να τούς σώσουν – γεγονός που εγείρει ερωτήματα.

Τέσσερις ΜΚΟ στο επίκεντρο της έρευνας

Πώς είναι δυνατόν μία ΜΚΟ, και μάλιστα στον Έβρο, να γνωρίζει ακριβώς τις συντεταγμένες παράτυπων μεταναστών; Υπάρχουν ερωτήματα από τις αρχές και έρευνες οι οποίες ξεκινούν για το εάν μπορεί να γνωρίζουν κάτι ενδεχομένως από τα ίδια τα παράνομα κυκλώματα των τούρκων διακινητών. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στην έρευνα των αρχών έχουν «κλειδώσει» τέσσερις ΜΚΟ που αυτό το διάστημα φαίνεται να δραστηριοποιούνται στην περιοχή κατ’ αυτόν τον τρόπο.
Πηγή ethnos.gr