Παρασκευή 13 Μαΐου 2022

Θεσσαλονίκη: Τους έπιασαν με κλεμμένο Ι.Χ. για διακίνηση παράνομων μεταναστών

Αστυνομικοί της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης διενεργούν καθημερινά στοχευμένους ελέγχους για τον εντοπισμό ατόμων που δραστηριοποιούνται στην μεταφορά παράτυπων μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, απογευματινές ώρες στις 11-05-2022 εντόπισαν στην Π.Ε.Ο. Καβάλας – Θεσσαλονίκης δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα με οδηγούς 39χρονο και 35χρονο από το Ιράν.

Στο ύψος του Λαγκαδά, ο 39χρονος, συμμορφώθηκε στο σήμα στάθμευσης που τους έγινε και συνελήφθη ενώ ο 35χρονος προσπάθησε να διαφύγει πεζός πλην όμως επίσης συνελήφθη παρά την σθεναρή αντίσταση που προέβαλλε.

Όπως προέκυψε από την περαιτέρω έρευνα, ο 39χρονος λειτουργούσε ως προπομπός του έτερου οχήματος προκειμένου να επιτηρεί το δρόμο για τυχόν αστυνομική παρουσία ενώ ο άλλος οδηγός μετέφερε με το όχημα του 2 άτομα τα οποία στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα μας.

Επιπλέον, αναφέρεται ότι το όχημα στο οποίο επέβαιναν οι αλλοδαποί είχε υπεξαιρεθεί σε προγενέστερο χρόνο από την περιοχή της Τούμπας.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Μυγδονίας και θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Πηγή thestival.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου