Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η σχετική απόφαση (ΚΥΑ) του υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα και του υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη για την επίδοση εγγράφων από τους δικαστικούς επιμελητές με ηλεκτρονικά μέσα.


Ειδικότερα, οι επιδόσεις εγγράφων θα μπορούν να διενεργούνται πλέον με ψηφιακό τρόπο, μέσω ειδικής ηλεκτρονικής εφαρμογής, που έχει αναπτυχθεί από την Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδας

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, για την ορθή λειτουργία του συστήματος, έχουν προβλεφθεί όλες οι αναγκαίες διασφαλίσεις (πιστοποίηση δικαστικών επιμελητών, αυθεντικοποίηση χρηστών, χρονοσημάνσεις κ.λπ.), σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και τη γενική γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης.

Αναλυτικότερα, θα είναι δυνατή «η διενέργεια πολύ περισσότερων επιδόσεων σε πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα διατηρώντας τον ίδιο βαθμό ασφάλειας κατά τη διενέργειά τους. Ταυτόχρονα εξασφαλίζεται η απ' ευθείας γνωστοποίηση στον παραλήπτη της ύπαρξης του επιδοτηρίου εγγράφου, χωρίς να χρειάζεται να προσφύγει ο δικαστικός επιμελητής στη διαδικασία της θυροκόλλησης».

Επίσης, το κόστος της επίδοσης συγκεκριμενοποιείται σε κατώτερο επίπεδο από τα ήδη ισχύοντα, καθιστώντας έτσι ένα καθεστώς οικονομικότερο για τον πολίτη.


ΠΗΓΗ policenet.gr