Τετάρτη 4 Μαΐου 2022

Τουρκία: Η Άγκυρα προετοιμάζει την επιστροφή ενός εκατομμυρίου Σύρων προσφύγων στην πατρίδα τους

Επέκταση του προγράμματος επαναπατρισμού Σύρων στην πατρίδα τους σχεδιάζει η Τουρκία, εν μέσω ολοένα και πιο εχθρικών συναισθημάτων που επικρατούν στην Τουρκία απέναντι στους πρόσφυγες - Η Τουρκία φιλοξενεί 3,7 εκατομμύρια πρόσφυγες από τη γειτονική χώρα, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών

Η Τουρκία σχεδιάζει να επεκτείνει το πρόγραμμά της για τον επαναπατρισμό Σύρων εν μέσω ολοένα και πιο εχθρικών συναισθημάτων που επικρατούν στην Τουρκία απέναντι στους πρόσφυγες.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι γίνονται προετοιμασίες για να μπορέσουν 1 εκατομμύριο πρόσφυγες να επιστρέψουν εθελουσίως στην πατρίδα τους.

Οι κύριες τοποθεσίες που εξετάζονται για την επιστροφή των Σύρων προσφύγων είναι συνοριακές περιοχές στη βόρεια Συρία, τις οποίες η Άγκυρα έχει καταλάβει.

Περίπου 500.000 Σύροι έχουν ήδη επιστρέψει στην πατρίδα τους, τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος.

Η επιδείνωση της οικονομικής κρίσης στην Τουρκία έχει εντείνει τα αισθήματα οργής κυρίως προς τους Σύρους που ζουν στην Τουρκία. Πέρυσι, σημειώθηκαν βίαιες επιθέσεις εναντίον Σύρων, σπιτιών και επιχειρήσεών τους στην Άγκυρα.

Ηγετικά πολιτικά στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης CHP υπόσχονται ότι θα στείλουν όλους τους Σύρους πίσω στη Συρία εάν κερδίσουν τις εκλογές.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εσωτερικών τον Φεβρουάριο, η Τουρκία φιλοξενεί 3,7 εκατομμύρια πρόσφυγες από τη γειτονική χώρα.

Πηγή protothema.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου