Μεγάλη επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας στην ευρύτερη περιοχή της Ομόνοιας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης.


Μια ακόμα επιχείρηση κατά της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας στο κέντρο της πρωτεύουσας πραγματοποίησαν δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας, μετά τις εντολές του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου ότι οι ειδικές επιχειρήσεις θα συνεχιστούν.

Έτσι, μετά τη προχθεσινή επιχείρηση «σκούπα», που πραγματοποίησε η ΕΛ.ΑΣ. πέριξ της οδού Αγίου Κωνσταντίνου, ακολούθησε σήμερα ακόμα μια μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Ομόνοιας με στόχο την πάταξη των παράνομων δραστηριοτήτων στο κέντρο της πόλης.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν 130 αστυνομικοί από διάφορες Υπηρεσίες. Ειδικότερα, έλαβαν μέρος αστυνομικοί από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής, τη Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών / Υποδιεύθυνση Περιπολιών, τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής / Ο.Π.Κ.Ε., τη ΔΡΑΣΗ, τη Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Αττικής, τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, τη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής και την Υπηρεσία Εναέριων Μέσων Σωμάτων Ασφαλείας.

Σχεδόν 500 έλεγχοι

Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ., συνολικά πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 480 άτομα και μεταξύ άλλων έγιναν 140 προσαγωγές αλλοδαπών, που στερούνταν τα απαραίτητα έγγραφα, οι οποίοι οδηγήθηκαν στο ΠΡΟΚΕΚΑ της Αμυγδαλέζας.

Ακόμα, πραγματοποιήθηκαν εννέα προσαγωγές, τρεις συλλήψεις ατόμων από τις οποίες δύο για ναρκωτικά και μία για παρεμπόριο, ενώ κατασχέθηκαν είδη παρεμπορίου.

Στον απόηχο της κόντρας για την πρωτεύουσα

Οι αυξημένες επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ. στο κέντρο της πρωτεύουσας έρχονται μετά τη δημόσια αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου και του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη.

Με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, η ΓΑΔΑ συγκρότησε μικτά κλιμάκια αστυνομικών από όλες τις υπηρεσίες της ΕΛΑΣ, με σκοπό να γίνονται έλεγχοι για ναρκωτικά, παρεμπόριο και μετανάστες χωρίς έγγραφα, την ώρα που η πλευρά του δημάρχου επαναλαμβάνει ότι περιμένει να προγραμματιστεί μια συνάντηση μεταξύ των δύο ανδρών.


ΠΗΓΗ   in.gr