Πρόσφυγες πήδηξαν μπροστά σε μια εμπορική αμαξοστοιχία στο σταθμό Trudering το απόγευμα της Τρίτης και υπέστησαν ηλεκτροπληξία – τρία άτομα τραυματίστηκαν σοβαρά.

Είναι το τραγικό τέλος ενός ταξιδιού για τους άνδρες, τις γυναίκες και τα παιδιά, πιθανότατα από τη Μέση Ανατολή.

Περίπου 15 άτομα πήδηξαν από μια εμπορική αμαξοστοιχία στο σταθμό S-Bahn στο Trudering γύρω στις 2 το μεσημέρι της Τρίτης. Μια βαρυσήμαντη απόφαση, καθώς τους χτύπησε το ρεύμα. Ως αποτέλεσμα, υπέστησαν σοβαρά εγκαύματα.

Ένας οδηγός οχήματος ήταν ο μόνος μάρτυρας του ατυχήματος. Στο σημείο του ατυχήματος έσπευσαν σωστικά συνεργεία, πυροσβεστική, γιατροί έκτακτης ανάγκης, η ομοσπονδιακή αστυνομία καθώς και η αστυνομία του Μονάχου.

Οι τραυματίες είναι προφανώς πρόσφυγες πολέμου που είχαν ταξιδέψει στο Μόναχο με την αμαξοστοιχία εμπορευμάτων για να αποβιβαστούν.

Συνήθως, οι πρόσφυγες μεταφέρονται από διακινητές σε έναν σταθμό στο πέρασμα Brenner στην Ιταλία. Μόλις το τρένο σταματήσει μετά τα σύνορα, πηδούν από το τρένο.

Αλλά αυτό είναι επικίνδυνο. Όταν τα άτομα εγκατέλειψαν το τρένο στο Trudering, δημιουργήθηκε ένα “ηλεκτρικό φορτίο” με τάσεις έως και 15.000 βολτ. Σοβαρά τραυματισμένοι είναι ένας άνδρας περίπου 25 ετών, μια έφηβη και ένα κορίτσι περίπου δέκα ετών.

“Οι έρευνες διεξάγονται επί του παρόντος σε νοσοκομεία του Μονάχου”, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας”. Σε περίπτωση ηλεκτροπληξίας, οι παθόντες μπορεί να πεθάνουν από καρδιακή ανεπάρκεια ημέρες αργότερα.

Δεν τραυματίστηκαν όλοι οι πρόσφυγες κατά τη διάρκεια του άλματος. Η αστυνομία συνέλαβε έξι άτομα λίγο μετά το ατύχημα. Επί του παρόντος ανακρίνονται με τη βοήθεια ενός Κούρδου διερμηνέα προκειμένου να μάθουν περισσότερα για την καταγωγή τους.

Σύμφωνα με την αστυνομία, δύο άτομα διέφυγαν το απόγευμα και αναζητούνταν με ελικόπτερο.


ΠΗΓΗ    grland