Κατασχέθηκαν 12.899 πακέτα τσιγάρα και -663- συσκευασίες καπνού

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, πρωινές ώρες της 17-5-2022 στην Αθήνα, από αστυνομικούς της Ομάδας Παρεμπορίου της Υποδιεύθυνσης Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, δύο (2) αλλοδαποί για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα.

Στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριών αναφορικά με άτομα που εμπορεύονται λαθραία καπνικά προϊόντα σε υπαίθρια αγορά του Ελαιώνα, με οικία-ορμητήριο στην περιοχή της Αθήνας, εντοπίστηκαν οι ανωτέρω αλλοδαποί και πιστοποιήθηκε η δράση τους.

Ειδικότερα, οι ανωτέρω κατηγορούμενοι κατελήφθησαν να μεταφέρουν και να τοποθετούν σε αυτοκίνητο, κουτί και σακούλα που περιείχαν 800 πακέτα τσιγάρα και 150 συσκευασίες καπνού, που δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην επίμαχη οικία-αποθήκη στην Αθήνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -12.099- πακέτα τσιγάρα, -513- συσκευασίες καπνού, το χρηματικό ποσό των -1.190- ευρώ και το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν.

Οι συλληφθέντες, με τη σχηματισθείσα δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Κολωνού, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Πηγή astynomia.gr