Μέσα από τη διαδρομή μας στην αστυνομική φιλολογία θα σας παρουσιάσουμε το σκοτεινό, ψυχολογικό θρίλερ της πολυβραβευμένης συγγραφέως Clare Mackintosh "Σε είδα", από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο.

Μετάφραση: Βάσια Τζανακάρη

Η Clare Mackintosh είναι η πολυβραβευµένη συγγραφέας των µπεστ σέλερ Σ’ άφησα, Σε είδα και Ξέχασέ µε. Εργαζόταν ως αστυνοµικός για δώδεκα χρόνια ως τη στιγµή που αποφάσισε να µεταφέρει τις εµπειρίες της στο χαρτί και να καθιερωθεί ως µία από τις πιο επιτυχηµένες σύγχρονες συγγραφείς αστυνοµικών µυθιστορηµάτων. Τα βιβλία της έχουν ξεπεράσει σε πωλήσεις τα 2 εκατοµµύρια αντίτυπα παγκοσµίως και έχουν µεταφραστεί σε περισσότερες από 35 γλώσσες. Με το Μετά το τέλος που µεταφράζεται ήδη σε 17 γλώσσες η Mackintosh µάς χαρίζει ένα βαθιά συγκινητικό κοινωνικό μυθιστόρημα, πολύ διαφορετικό από τα αστυνοµικά µυθιστορήµατα που την καθιέρωσαν και συγκλονίζει. Για να διαβάσετε περισσότερα για τη συγγραφέα και τα βιβλία της:  claremackintosh.com


Περίληψη

ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ.

Όταν η Ζόι Γουόκερ βλέπει τη φωτογραφία της στις προσωπικές αγγελίες μιας λονδρέζικης εφημερίδας, αποφασίζει να μάθει γιατί βρέθηκε εκεί. Δεν υπάρχει εξήγηση: μόνο μια θολή εικόνα, ένα σάιτ κι ένα τηλέφωνο.

ΞΕΡΕΙΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΥ ΠΑΣ.

Αναφέρει το θέμα στην οικογένειά της, αλλά όλοι είναι πεπεισμένοι ότι πρόκειται απλώς για κάποια που της μοιάζει. Την επόμενη μέρα όμως στην ίδια αγγελία εμφανίζεται η φωτογραφία μιας άλλης γυναίκας και τη μεθεπόμενη μιας άλλης.

ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΙ ΕΚΕΙΝΟΣ…

Να πρόκειται για λάθος; Για σύμπτωση; Ή μήπως κάποιος παρακολουθεί κάθε τους κίνηση;

Βιβλίο της χρονιάς (2017) σύμφωνα με το Richard and Judy Summer Book Club

Απόσπασμα

Με μία τελευταία επιτάχυνση τον πρόλαβε την ώρα που ετοιμαζόταν να πηδήξει πάνω από τις μπάρες των εισιτηρίων και τον άρπαξε από το μπουφάν με το αριστερό χέρι ενώ με το δεξί τού γύρισε το μπράτσο πίσω από την πλάτη. Ο Καρλ έκανε μια ξεψυχισμένη απόπειρα να ξεφύγει, κάνοντάς τη να χάσει την ισορροπία της και να της πέσει το πηλήκιο στο δάπεδο. Η Κέλι αντιλήφθηκε ότι κάποιος το σήκωσε κι ήλπιζε να μην το πάρει και το βάλει στα πόδια. Ήδη ήταν στα μαύρα κατάστιχα του καταστήματος της αστυνομίας επειδή είχε χάσει το κλομπ της σε έναν καβγά την προηγούμενη εβδομάδα - δεν χρειαζόταν άλλη επίπληξη.

"Σε περιμένει ένα ένταλμα μη εμφάνισης, φιλαράκι" είπε η Κέλι, με τα λόγια της να διακόπτονται από την ανάσα της που έβγαινε με δυσκολία εξαιτίας του αλεξίσφαιρου γιλέκου που φορούσε. Έβγαλε τις χειρότερες από τη ζώνη της και τις πέρασε επιδέξια στους καρπούς του Καρλ, ελέγχοντας πόσο έσφιγγαν. "Συλλαμβάνεσαι".

ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Τόσο κοντά στην πραγματικότητα που θα σας αγχώσει. Εντυπωσιακό και πρωτότυπο.

Times

Υπέροχα δυσοίωνο. Με έκανε να κοιτάζω πίσω απ’ τον ώμο μου μες στο μετρό.

Fiona Barton, συγγραφέας

Καθηλωτικό και ποτισμένο με μια διαρκή αίσθηση απειλής.

Sunday Mirror

Το Σε είδα ξεχωρίζει από το πλήθος των ψυχολογικών θρίλερ χάρη στην άψογη πλοκή του και στην προσοχή στη λεπτομέρεια. Είναι σίγουρο πως θα προκαλέσει ανατριχίλες στους αναγνώστες του. Το λάτρεψα!

Renee Knight, συγγραφέας

Συγκλονιστική αποτύπωση μιας σύγχρονης οικογένειας και ένα υπέροχα ανατρεπτικό θρίλερ. Θα το διαβάσετε με μιαν ανάσα.

Kate Hamer, συγγραφέας

Βασισμένο σε μια εξαιρετική ιδέα, το θρίλερ της Clare Mackintosh θα σας «βασανίσει» μέχρι την τελευταία σελίδα. Αν το αρχίσετε, μην προγραμματίσετε τίποτα άλλο. Θα πρέπει να το διαβάσετε με κάθε κόστος.

Daily Mail



bordernews.gr