Της Ελένης Κωστοπούλου

Μέσα από τη στήλη μας "Πάμε Σινεμά" αυτή την εβδομάδα θα σας προτείνουμε την αστυνομική, δραματική, σκληρή ταινία από τη Νότια Αφρική, Για όλα τα κορίτσια /I am All Girls (2021) (Netflix).

Υπόθεση

Μια αμείλικτη ντετέκτιβ συμπορεύεται με μια δολοφόνο, η οποία καταδιώκει συστηματικά τους δράστες ενός πανίσχυρου κυκλώματος παιδικής σωματεμπορίας.

Πρωταγωνιστούν: Έρικα Γουέσελς,Λούμπι Εμπόγια,Ντιόν Λοτζ

Σκηνοθεσία: Donovan Marsh,

Σενάριο: Wayne Fitzjohn και Marcell Greeff

Η βραβευμένη με SAFTA Χλούμπι Μπόγια και η υποψήφια για SAFTA Έρικα Γουίσελς συγκινούν με τις ερμηνείες τους.


Η ταινία

Μια σκληρή ταινία από τη Νότια Αφρική, η οποία ρίχνει φως στη φρίκη της εμπορίας ανθρώπων και την καταστροφή που αφήνει στον απόηχό της.

Το 1994, η νεαρή κοπέλα Ntombizonke Bapai απάγεται με πολλά άλλα κορίτσια και οδηγείται στο συγκρότημα του υπουργού του Εθνικού Κόμματος FJ Nolte (Deon Lotz), όπου πολλά από αυτά πωλούνται για εμπορία ανθρώπων. Όταν «εξαντληθεί», αυτή και άλλα κορίτσια σε αυτό το ρινγκ στέλνονται σε έναν οίκο ανοχής χαμηλού κόστους, όπου η ζωή τους σε αυτόν τον σκοτεινό κόσμο συνεχίζεται.


 Χρόνια αργότερα, ο Ntombizonke (Hlubi Mboya) συνεργάζεται με την αστυνομία μαζί με την Jodie Snyman (Erica Wessels). Μετά από άλλη μια αποτυχημένη αποτυχία σωματεμπορίας, η Τζόντι απομακρύνεται από τη δίωξη αυτού του είδους των υποθέσεων και, αντ' αυτού, της ανατίθεται μια υπόθεση δολοφονίας. Σύντομα ανακαλύπτει ότι αυτός ο φόνος – αυτός που άφησε έναν παιδόφιλο νεκρό σε ένα πάρκο με τα αρχικά του χαραγμένα στο στήθος – συνδέεται με τα εγκλήματα σεξουαλικής διακίνησης που ερευνούσε όλη αυτή την περίοδο.


Καθώς η Jodie σκάβει βαθύτερα σε αυτήν την υπόθεση, περισσότερα πτώματα (με περισσότερα αρχικά) συνεχίζουν να εμφανίζονται στην πόλη και συνειδητοποιεί ότι φέρουν τα αρχικά μιας ομάδας κοριτσιών που είχαν απαχθεί στη δεκαετία του '90. Ανεξάρτητα από το πόσο κοντά της είναι να αποκαλύψει την αλήθεια και να συλλάβει τους δράστες, η σκληρή δουλειά της αναπόφευκτα σταματά από τη γραφειοκρατία και τη διαφθορά. Όταν γίνεται σαφές ότι ο δολοφόνος αυτών των κακών ανδρών είναι πιθανόν συνδεδεμένος με την αστυνομία, τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο περίπλοκα. Ακόμη και με τον προϊστάμενό της να την απειλεί ότι θα την αφήσει σε άδεια και κάθε άλλη ανατροπή, ωστόσο, η Τζόντι αρνείται να κάνει πίσω.

Σύμπτωση; Το όνομά μου είναι Ntombizonke Bapai. Το μικρό μου όνομα, σημαίνει… «όλα τα κορίτσια».

Μια ταινία για τη διαφθορά που επιτρέπει την ύπαρξη τέτοιων εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, όπως η σεξουαλική εμπορία, θα ήταν σίγουρα αρκετά ενδιαφέρουσα, αλλά αυτές οι κορυφαίες κυρίες μετατρέπουν αυτήν την ιστορία σε κάτι απίστευτα ξεχωριστό.


Μία ταινία η οποία αφηγείται μια δυνατή ιστορία, αλλά λειτουργεί ως ένα βαθιά συναρπαστικό θρίλερ σε κάθε βήμα. (Πηγή: decider.com).

Σκηνοθέτης :Donovan Marsh

Γεννήθηκε 1 Ιανουαρίου 1970. Ο σκηνοθέτης, σεναριογράφος, μοντέρ και παραγωγός Donovan Marsh είναι περισσότερο γνωστός για τη γραφή και τη σκηνοθεσία της νοτιοαφρικανικής κωμωδίας - δραματικής ταινίας Spud (2013), η οποία ακολουθήσε τα κατορθώματα ενός εφήβου κατά το πρώτο του έτος στο οικοτροφείο.

Ήταν δύο φορές νικητής των Νοτιοαφρικανικών Βραβείων Κινηματογράφου και Τηλεόρασης (SAFTA) Καλύτερης Σκηνοθεσίας και Καλύτερου Σεναριογράφου, μερικές από τις άλλες αξιοσημείωτες κινηματογραφικές του ταινίες περιλαμβάνουν τη δραματική ταινία Dollar$ + White Pipes (2005) και το αστυνομικό δράμα Avenged (2013).

Το 2018, ο Marsh σκηνοθέτησε το θρίλερ δράσης Hunter Killer, το οποίο βασίστηκε στο μυθιστόρημα Firing Point (2012) και πρωταγωνιστούν οι Gary Oldman και Gerard Butler στους κεντρικούς ρόλους.



bordernews.gr