Συνελήφθησαν 2 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες


Συνελήφθησαν χθες (23-6-2022), σε περιοχές του Έβρου, από αστυνομικούς της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης , δύο (2) αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το πρωί στον κόμβο Δαδιάς Έβρου, αστυνομικοί συνέλαβαν τον έναν διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός - διακινητής προηγουμένως δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα. Στη συνέχεια το όχημα εξετράπη της πορείας του και μετά από πρόσκρουση σε διαχωριστική νησίδα, ακινητοποιήθηκε, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Όπως διαπιστώθηκε για το παραπάνω αυτοκίνητο έχει δηλωθεί υπεξαίρεση την 22-6-2022 σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης.

Στη δεύτερη περίπτωση, το μεσημέρι της ίδιας ημέρας πλησίον του οικισμού Μάκρης Έβρου, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δεύτερο διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες.


Σημειώνεται ότι ο οδηγός δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών αναπτύσσοντας ταχύτητα και πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς ενώ στη συνέχεια ακινητοποίησε το όχημα και συνελήφθη.

Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι για το παραπάνω όχημα έχει δηλωθεί κλοπή την 11-6-2022 σε αστυνομική υπηρεσία της Αττικής.

Σημειώνεται ότι και οι δύο οδηγοί – διακινητές στερούνται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Κατασχέθηκαν δύο Ι.Χ.Ε αυτοκίνητα, κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου και η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.


bordernews.gr