Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022

Έβρος-Ροδόπη-Καβάλα: Συνελήφθησαν 5 διακινητές να μεταφέρουν παράνομα στην ενδοχώρα 10 μη νόμιμους μετανάστες


Συνελήφθησαν 5 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες


Συνελήφθησαν χθες (28-6-2022), σε περιοχές της Καβάλας, του Έβρου και της Ροδόπης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Καβάλας, Αλεξανδρούπολης, και Ροδόπης πέντε (5) διακινητές, δύο ημεδαποί και τρείς αλλοδαποί, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το πρωί στην Εγνατία οδό Καβάλας - Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Καβάλας, συνέλαβαν τους δύο ημεδαπούς διακινητές και τον έναν αλλοδαπό, διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο και να μεταφέρουν παράνομα στην ενδοχώρα, δύο (2) μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, το μεσημέρι της ίδιας ημέρας σε αγροτική οδό πλησίον του οικισμό Κήπων Εβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού εντόπισαν τον δεύτερο αλλοδαπό διακινητή να έχει επιβιβάσει σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες, προωθώντας τους με αυτόν τον τρόπο παράνομα στην ενδοχώρα.


Στη τρίτη περίπτωση, το μεσημέρι της ίδιας ημέρας στον οικισμό Γλυφάδας Ροδόπης, αστυνομικοί του Συνοριακής Φύλαξης Σαπών συνέλαβαν τον τρίτο αλλοδαπό διακινητή, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός δεν σταμάτησε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς. Ακολούθως το όχημα εξετράπη της πορείας του και ακινητοποιήθηκε, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός, ενώ ο οδηγός – διακινητής επιχείρησε να διαφύγει πεζός, χωρίς να τα καταφέρει.

Ο οδηγός – διακινητής στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Κατασχέθηκαν τρία Ι.Χ.Ε αυτοκίνητα και κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τρείς υποθέσεις ενεργούν το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας, και τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού Αλεξανδρούπολης και Σαπών Ροδόπης.


bordernews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου