Προτού συλληφθεί ο οδηγός ταξί βύθισε το πόδι του στο γκάζι, εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και προέβη σε επικίνδυνους ελιγμούς.


Καταδίωξη α λα Χόλιγουντ σημειώθηκε τη Δευτέρα, 6 Ιουνίου στο κέντρο της Αθήνας, με πρωταγωνιστή οδηγό ταξί ο οποίος αρνήθηκε να υποβληθεί σε τροχονομικό έλεγχο και προέβη σε επικίνδυνους ελιγμούς.

Τελικά ο οδηγός συνελήφθη στην περιοχή του Μοναστηρακίου, από αστυνομικούς των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων, κατηγορούμενος για για πλαστογραφία, απάτη κατ’ επάγγελμα και επικίνδυνη οδήγηση.

Ειδικότερα, ο ως άνω οδηγός αρχικά εντοπίστηκε να αρνείται τη μίσθωση του οχήματός του σε δύο διαφορετικούς πελάτες, καθότι ο προορισμός τους δεν ήταν της αρεσκείας του.

Στη συνέχεια και ενώ του έγινε σήμα στάσης από το κλιμάκιο των Ο.Ε.Π.Τ.Α., ώστε να υποβληθεί σε τροχονομικό έλεγχο, το αγνόησε και κινούμενος παραβίασε διπλή διαχωριστική λωρίδα, εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και αφού πραγματοποίησε συνεχείς επικίνδυνους ελιγμούς, τελικά ακινητοποιήθηκε από τους τροχονόμους.


Σε ενδελεχή έλεγχο που ακολούθησε, προέκυψε ότι ο ως άνω οδηγός κατείχε πλαστή ειδική άδεια οδήγησης ΤΑΞΙ, αφού η γνήσια είχε λήξει και δεν είχε ανανεωθεί, καθότι ήταν υπότροπος πειθαρχικών παραβάσεων.

Επιπρόσθετα δεν είχε θέσει σε λειτουργία το ταξίμετρο από τις 15-3-2022, έχοντας διανύσει μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα περί τα 20.000 χλμ., χωρίς να εκδίδει αποδείξεις, με σκοπό την αποφυγή καταβολής του αναλογούντος φόρου.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


ΠΗΓΗ  carandmotor.gr