Σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα για την αποτροπή μαζικών μεταναστευτικών ροών από τον Έβρο στην Ελλάδα, βρίσκεται η Ελληνική αστυνομία με τους συνοριοφύλακες να αποτελούν την αιχμή του δόρατος στην προσπάθεια αυτή.


Είναι ενδεικτικό πως σύμφωνα με πληροφορίες του L&O, όλα τα υψηλόβαθμα στελέχη του σώματος στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με κάθε φυλάκιο στα χερσαία σύνορα του Έβρου, με τον αρχηγό της αστυνομίας, αντιστράτηγο κύριο Κωνσταντίνο Σκούμα να έχει την πλήρη εικόνα καθ’ όλο το 24ωρο τόσο στον Έβρο, όσο και στα νησιά του Αιγαίου, εκεί όπου επιτηρούν συνοριοφύλακες που έχουν άμεση επικοινωνία με στελέχη του λιμενικού σώματος για την αποτροπή επιβίβασης μεταναστών με βάρκες από τα παράλια της Τουρκίας στα Ελληνικά νησιά.

«Οι Τούρκοι δεν θα επιχειρήσουν δεύτερη μαζική εισβολή μεταναστών στον Έβρο»

Όπως επεσήμαναν υψηλόβαθμες αστυνομικές πηγές της ΕΛ.ΑΣ στο L&O, «οι Τούρκοι δεν θα επιχειρήσουν δεύτερη μαζική εισβολή μεταναστών στον Έβρο, η ήττα του τον Μάρτιο του 2020 ήταν τόσο απόλυτη και εμφατική, που δεν θα προσπαθήσουν να πάθουν και δεύτερο κάζο».

Οι συνοριοφύλακες, οι άγρυπνοι προστάτες των συνόρων της χώρας στον Έβρο, είναι απόλυτα προετοιμασμένοι για παν ενδεχόμενο, πραγματοποιώντας περιπολίες σε όλο το μήκος του ποταμού και κυρίως σε δύσβατα σημεία όπου δεν υπάρχει η προστασία που προσφέρει ο φράχτης, ενώ με θερμικές κάμερες παρατηρούν κάθε κίνηση από την πλευρά της Τουρκίας.

Πηγές από τον Έβρο τονίζουν στο L&O πως «η ετοιμότητα της χώρας στην αποτροπή έχει ανέβει επίπεδο σε σχέση με το 2020 και πλέον δεν υπάρχει μια περίπτωση αιφνιδιασμού».

Στην τελευταία συνάντηση που είχαν οι συνοριακοί με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ κύριο Σκούμα, του ζητήθηκε να παρέμβει προκειμένου να βελτιωθεί ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός τους ακόμη περισσότερο και να υπάρξει προμήθεια περισσότερων θερμικών καμερών για Έβρο κι νησιά του Αιγαίου, με τον αρχηγό να δεσμεύεται να προσπαθήσει να βρει λύσεις στα προβλήματα.



ΠΗΓΗ   lawandorder.gr