Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022

Ο Έβρος θωρακίζεται… Νίκος Γερασιμίδης: Εμπειρία ζωής

Οι τουρκικές προκλήσεις καθημερινά κλιμακώνονται. Αιγαίο και Έβρος ζουν μέρες έντασης, κάτι που έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν.

Ο Έβρος βρέθηκε πριν από δύο χρόνια έζησε πρωτόγνωρες καταστάσεις. Καταστάσεις που κινητοποίησαν ολόκληρη την χώρα και αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία.

Σ΄αυτά τα δύο χρόνια άλλαξαν πολλά.


Τα σύνορα στην άλλη πλευρά της Ελλάδας θωρακίστηκαν και σ’ αυτό συνέβαλε κυρίως η Ελληνική Αστυνομία.

Τις μέρες αυτές όλοι βρίσκονται σε αυξημένη επαγρύπνηση. Οι περιπολίες έχουν αυξηθεί και το σχέδιο μετακίνησης δυνάμεων από άλλες περιοχές της χώρας βρίσκεται πάντα στο συρτάρι χωρίς μέχρι στιγμής να έχει μπει σε εφαρμογή.

Το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι παρών στον Έβρο ανά τακτά χρονικά διάστημα και τα τελευταία δύο χρόνια παρείχε πολύ σημαντικό υλικό για την τεχνολογική θωράκιση των συνόρων.

Αυτός ήταν και ο λόγος όπου ο Γιαννιώτης Αναπληρωτής Διευθυντής του ΚΕΜΕΑ Νίκος Γερασιμίδης τιμήθηκε από τις Αστυνομικές Διευθύνσεις Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης.
«Ήταν από τις πιο σημαντικές στιγμές στη ζωή μου. Οι πλακέτες από τις δύο ακριτικές αστυνομικές διευθύνσεις έχει μεγάλη αξία γιατί προέρχεται από ανθρώπους που βρίσκονται καθημερινά στην πρώτη γραμμή για την υπεράσπιση της πατρίδας» δήλωσε στο Epiruspost ο Νίκος Γερασιμίδης.

Με αφορμή τη βράβευσή του, είχε την δυνατότητα να ακολουθήσει στην καθημερινότητά τους, τους φρουρούς των συνόρων.. Να τους ακολουθήσει στις περιπολίες σε όλη τη συνοριακή γραμμή αλλά και στο ποτάμι εκεί όπου η ένταση χτυπά συχνά κόκκινο…

«Είναι μία εμπειρία ζωής. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι οι ακρίτες μας δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό» ανέφερε ο κ. Γερασιμίδης και συμπλήρωσε ότι το ενδιαφέρον της πολιτείας είναι σταθερό και έμπρακτο.


Πηγή epiruspost.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου