Συλλήψεις τριών ατόμων που ενέχονται σε περιπτώσεις παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών


Αστυνομικοί της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης διενεργούν καθημερινά στοχευμένους ελέγχους για τον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε παράνομη μεταφορά αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό , προσωπικό του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, μεσημεριανές ώρες χθες (14-06-2022), εντόπισαν στην Ε.Ο Ρεντίνας – Λαγκαδά, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό 29χρονο αλλοδαπό, ο οποίος δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάθμευσης που του έγινε και ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει.

Το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε σε αγροτική περιοχή του Λαγκαδά και ο οδηγός επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως συνελήφθη.

Από τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκε παράνομη μεταφορά τεσσάρων ομοεθνών του, δύο εκ των οποίων βρέθηκαν σε αποθηκευτικό χώρο του οχήματος, ενώ όλοι (συμπεριλαμβανομένου και του οδηγού) στερούνταν εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια.

Στο πλαίσιο συνεχιζόμενης έρευνας, στην περιοχή των Λαγυνών, εντοπίστηκαν δύο ακόμη οχήματα που σχετίζονται με παράνομη μεταφορά αλλοδαπών, ενώ προσήχθησαν και συνελήφθησαν οι αλλοδαποί οδηγοί τους ηλικίας 31 και 20 ετών.

Κατασχέθηκαν τα οχήματα, το ιδιοκτησιακό καθεστώς των οποίων ερευνάται, τέσσερα κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν οι συλληφθέντες για τις συνεννοήσεις τους και χρηματικό ποσό.

Η δικογραφία που σχημάτισαν αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Αγίου Αθανασίου θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.


bordernews.gr