Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

Βικτόρια, Αυστραλία: Ομογενής αστυνομικός λαμβάνει την ανώτατη αστυνομική διάκριση της Αυστραλίας

Στο πλαίσιο εορτασμού των γενεθλίων της Βασίλισσας Ελισάβετ, ο Επιθεωρητής της Αστυνομίας της Βικτώριας, ήταν ένας από τους ομογενείς που έλαβαν την ανώτατη τιμητική διάκριση


Ομογενής της Αυστραλίας ο Επιθεωρητής της Αστυνομίας της Βικτώριας, Ανδρέας Μαρκάκης, έλαβε την ανώτατη αστυνομική διάκριση της Αυστραλίας, το Αυστραλιανό Αστυνομικό Μετάλλιο, (Australian Police Medal), για τις υπηρεσίες του προς το αστυνομικό σώμα, αλλά, και για την ανάπτυξη σχέσεων με τα αντίστοιχα σώματα ασφαλείας Ελλάδας, Κύπρου και άλλων χωρών. Με αυτή την αφορμή, ο Αξιωματικός της Αστυνομίας Βικτώριας της Αυστραλίας, μίλησε στο Ελληνικό Πρόγραμμα της ραδιοφωνίας SBS.

Η Αστυνομία της Βικτώριας, αριθμεί περίπου 22.000 στελέχη
, εκ των οποίων 480 είναι Ελληνοαυστραλοί. Πιο συγκεκριμένα, η ελληνοαυστραλιανή στελέχωση χωρίζεται σε περίπου 250 αστυνομικούς, 130 ιδικούς φρουρούς και 100 διοικητικούς υπαλλήλους. Ο Επιθεωρητής της Αστυνομίας της Βικτώριας, το 2017, εξελέγη πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Αστυνομίας της Βικτώριας. 
Μια από τις παρεμβάσεις που προώθησε, ήταν η διεύρυνση των μελών της Ένωσης, ώστε να συμπεριληφθούν οι ελληνικής καταγωγής, δημόσιοι διοικητικοί υπάλληλοι, και οι Ειδικοί Φρουροί του αστυνομικού σώματος της Βικτώριας, Public Safety Officers (PSOs). Καθως ορισμένοι από τους ειδικούς φρουρούς της Βικτώριας, είναι πρώην στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛΑΣ) ο Επιθεωρητής Αστυνομίας Βικτώριας Ανδρέας Μαρκάκης, διεύρυνε τις επαφές και την επικοινωνία μεταξύ της Ένωσης Αστυνομίας της Βικτώριας και της ΕΛΑΣ, και την Αστυνομία της Κύπρου. Επιπρόσθετα, οι σχέσεις ενστόλων επεκτάθηκαν και στις ΗΠΑ, με τις αστυνομίες Βοστώνης και Σικάγου, όπου υπηρετούν αρκετά στελέχη ελληνικής καταγωγής.

Πηγή nantiareport.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου